Antena 3 CNN Economic Auto Traian Băsescu va intra în posesia primului model Dacia Duster (VIDEO)

Traian Băsescu va intra în posesia primului model Dacia Duster (VIDEO)

Traian Băsescu va intra în posesia primului model Dacia Duster (VIDEO)
02 Mar 2010   •   19:12

Abia lansat la Geneva, SUV-ul Dacia Duster are toate şansele să repete succesul Loganului. Sute de români s-au înscris deja pe lista de aşteptare, însă preşedintele are prioritate. Traian Băsescu va primi luna viitoare primul Duster ieşit pe poarta uzinei de la Mioveni. Anul trecut, şeful statului era încântat de Sandero Stepway, model prezentat în premieră la Paris.

Preşedintele este obişnuit să conducă maşini româneşti, fiind văzut deseori la volanul Daciei Logan. Modelul a fost preluat şi de premier. Chiar în ziua lansării Duster, Emil Boc şi-a preschimbat permisul de conducere şi a "pilotat" berlina naţională pe străzile patriei.

BĂSESCU, PRIMUL PROPRIETAR DE DUSTER



Scurt istoric al modelelor Dacia
Povestea Dacia începe în 1966, când conducerea de la Bucureşti a ales compania Renault pentru a produce un autoturism autohton sub licenţă străină. Uzina de la Piteşti a început să producă un an şi jumătate mai târziu. Primul model a fost Dacia 1100. A urmat 1300, modelul devenit imaginea mărcii pentru mai multe decenii. În 1975 a apărut prima variantă pick-up, Dacia 1302. În 1978 a expirat licenţa Renault şi Dacia a lansat versiunea pur românească 1310. În 1981 a apărut varianta Sport, iar ultimul model pe platforma Renault 12 a fost Liberta. În 1995 a fost lansată Dacia Nova, transformată în Supernova, după revenirea în grupul Renault. În 2003 este lansată Solenza, în 2004 Logan, în 2006 Logan MCV, în 2008 Sandero, iar în 2009 Stepway. Acum, angajaţii uzinei de la Mioveni vor lucra şi sâmbătă pentru noul Duster.

LUCIAN MÂNDRUŢĂ PREZINTĂ SUV-UL DACIA DUSTER DE PE .... CAPOTĂ



Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacia Duster
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close