Antena 3 CNN Economic Auto Viitorul întâlneşte trecutul în prezent prin Devon GTX, o nouă supermaşină americană (VIDEO)

Viitorul întâlneşte trecutul în prezent prin Devon GTX, o nouă supermaşină americană (VIDEO)

Viitorul întâlneşte trecutul în prezent prin Devon GTX, o nouă supermaşină americană (VIDEO)
Sursa foto: Devon GTX
01 Iun 2009   •   18:13

Cu aproape doi ani în urmă, un fost designer de la Ford, Daniel Paulin, a avut ideea de a construi o nouă supermaşină americană. Pe atunci aceasta era o mişcare curajoasă a suedezului, care are în portofoliu automobile ca Thunderbirds FAB1 şi Ford Focus C-Max, informează worldcarfans.com. La acea vreme, se preconiza că VR Concept va fi gata în anul 2012.

Ceea ce se vede în imagini este evoluţia acelui prototip, denumită Devon GTX - o maşină în două culori, cu o linie elegantă, şi care se bazează pe tehnica lui Dodge Viper. Vehiculul construit de Devon Motor Works va fi prezentat oficial la Pebble Beach Concours d'Elegance, ediţia 2009.



Automobilul este descris în comunicatul de presă ca având ?un design ce îmbină trecutul cu SF-ul?. Este, probabil, cea mai bună prezentare pe care puteau să o facă cei de la firma Devon Motor Works. Din anumite unghiuri maşina pare cu decenii în faţa celor actuale, dar, în acelaşi timp, dacă este privită din lateral, pare inspirată din automobilele anilor '40. Totuşi, este clar că GTX are un design inspirat din Dodge Viper.




La interior, a fost pusă în aplicare filosofia ?mai puţin este mai mult? (?less is more"), rezultatul fiind al unui aspect general foarte ?aerisit?. Consola centrală este clasică, cu comenzi semiintuitive aşezate în jurul CD/ DVDplayer-ului şi a radioului. Indicatoarele analog cu lumină albastră completează într-un mod foarte reuşit această parte a interiorului maşinii.



Schimbătorul de viteze este şi el o adevărată operă de artă, aşa cum se poate vedea din imagini. Şoferul are parte de un afişaj digital analog pentru informaţiile necesare în timpul deplasării.


Acestea sunt singurele amănunte care au fost făcute publice de Devon Motor Works, urmând ca, la lansare să fie dezvăluite mai multe. Nu în ultimul rând, Devon GTX va încerca să doboare recordul mondial la cel mai rapid tur de pistă, în iulie, pe circuitul de la Nürburgring.


Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close