Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen lansează pe piaţă noul Golf GTD - un model mai puternic şi mai economic (FOTO)

Volkswagen lansează pe piaţă noul Golf GTD - un model mai puternic şi mai economic (FOTO)

Volkswagen lansează pe piaţă noul Golf GTD - un model mai puternic şi mai economic (FOTO)
Sursa foto: volkswagen golf gtd
12 Iun 2009   •   17:13

Volkswagen a anunţat vineri că noul Golf GTD va fi disponibil şi în România începând cu luna iulie.
Noua generaţie Golf a fost lansată la sfârşitul lui 2008 urmând apoi mai multe variante ale cunoscutului hatch, printre care se numără GTI-ul şi Golf Plus.

GTD este, potrivit producătorului, cel mai puternic Golf cu motorizare diesel disponibil în prezent. Propulsorul său TDI common-rail dezvoltă 125kW/ 170 cai putere, şi este, în acelaşi timp, mai economic, consumând 5.3 litri, dar şi mai ecologic - 139 g/km CO2 / Euro 5. Golf GTD accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 8.1 secunde iar viteza maximă este de 222 km/h.



Motorul poate fi cuplat la faimoasa deja cutie DSG automată cu 7 trepte, dezvoltată de Volkswagen, dar şi la una manuală, cu şase rapoarte.

Exteriorul GTD - ului este, evident, înrudit cu cel al fratelui GTI. Astfel, Golf GTD dispune de tren de rulare sport coborât cu 15 milimetri, jante din aliaj uşor de 17 ţoli (?Seattle?) şi pneuri de 225. Dungile transversale de pe grila radiatorului, de culoare roşie, specifice pentru GTI, sunt cromate în cazul GTD. De asemenea, la ambele versiuni de top ale modelului Golf, stopurile sunt fumurii.


La interior Volkswagen Golf GTD are aceleaşi scaune sport, ca şi GTI-ul. Spre deosebire de GTI, la scaunele sport negre ale modelului GTD, culoarea de contrast nu este roşu, ci gri deschis, fiind aplicată la modelul de dungi în carouri. Volanul sport cu trei spiţe este îmbrăcat în piele ca şi maneta frânei de mână, şi manşeta schimbătorului de viteze. La nivelul planşei de bord şi al capitonajului portierelor sunt utilizate de asemenea inserţii cu suprafaţa neagră lucioasă ?Black Stripe?.

La capitolul echipare GTD-ul nu-şi va dezamăgi fanii. Astfel, Golf GTD dispune de detalii precum inserţii cromate pentru diferite butoane, plafonul de culoare neagră şi capitonaje negre pentru stâlpii plafonului, o instalaţie automată de climatizare, afişajul multifuncţional ?Plus?, cotiere centrale şi sistem radio RCD 210.



În plus, din echiparea de serie se regăsesc şi alte elemente precum rabatarea oglinzii de pe partea pasagerului la rularea în marşarier, duze încălzite ale instalaţiei de spălare a parbrizului, sistem de spălare a farurilor, ?ParkPilot? (cu senzori incorporaţi în bara de protecţie faţă şi spate), ESP cu prevenirea pierderii controlului asupra direcţiei şi asistenţă la frânare. Nu în ultimul rând, GTD dispune de şapte airbaguri, inclusiv la nivelul genunchilor pe partea pasagerului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close