Antena 3 CNN Economic Banci Dispar mai multe comisioane bancare

Dispar mai multe comisioane bancare

Dispar mai multe comisioane bancare
19 Oct 2017   •   13:34

Persoanele fizice care folosesc un cont bancar de plăţi cu servicii de bază vor scăpa de comisioanele percepute pentru deschiderea şi închiderea acestuia, precum şi de comisionul pentru retrageri de bani sau comisionul pentru interogarea soldului, potrivit unui proiect de act normativ care va ajunge în curând la votul decisiv al Camerei Deputaților.

Măsurile sunt incluse într-un Proiect de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază. Documentul a trecut astă-vară de Senat, iar acum urmează să ajungă la votul decisiv al Camerei Deputaților, fiind propus pentru adoptare.

Băncile nu vor mai putea să perceapă anumite comisioane pentru conturile de plăţi cu servicii de bază, atunci când este vorba de persoanele fizice cu venituri lunare peste dublul salariului minim brut (adică, în momentul de față, venituri lunare de peste 2.900 de lei). Concret, instituţiile de credit vor fi nevoite să ofere gratuit mai multe servicii, potrivit realitatea.net.

×
Subiecte în articol: comisioane
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close