Noi speranţe pentru românii cu credite în franci elveţieni. Ce s-a stabilit la întâlnirea de urgenţă cu ministrul Finanţelor

de M.Z.    |    30 Iul 2015   •   12:18
Noi speranţe pentru românii cu credite în franci elveţieni. Ce s-a stabilit la întâlnirea de urgenţă cu ministrul Finanţelor Foto: Agerpres
UPDATE 12.17 - Sunt noi speranţe pentru românii cu credite în franci elveţieni. Ei au discutat astăzi, la Ministerul de Finanţe, cu ministrul Eurgen Teodorovici şi se pare că au făcut progrese semnificative.
 
Soluţia pe care vor încerca să o adopte va fi cea a conversiei creditelor în moneda naţională cu un discount de cel puţin 25%.
 
Nu va fi însă uşor, pentru că va trebui ca reprezentanţii celor cu credite în franci elveţieni să propună o formă a acestui peroiect, dar va fi luat în considerare şi proiectul deja existat la Ministerul Finanţelor. Apoi, vor fi consultate şi băncile.

______________________________________

Ştirea iniţială 10.52

O întâlnire între reprezentanţii românilor cu datorii în franci elveţieni şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, are loc la această oră.
 
Discuţiile sunt pe tema găsirii unor soluţii de rezolvare a problemelor apărute după ce cursul francului a explodat şi oamenii s-au trezit că nu îşi mai pot plăti ratele. 
 
Peste 70.000 de români au credite în franci elveţieni, monedă al cărei curs a explodat la începutul anului.
 
Atunci când au văzut că nu-şi mai pot plăti ratele la bancă, românii cu credite în franci elveţieni au început să trimită scrisori preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Victor Ponta şi câtorva ministere.
 
 
Mai mult, unii dintre români au intentat procese băncilor şi câţiva au avut chiar succes în justiţie.

DECIZIE REVOLUŢIONARĂ. Un buzoian a învins banca. A câştigat în instanţă recalcularea ratelor în franci la cursul din 2007

Premiera care ar putea crea un precedent în procesele cu băncile. Un bucureştean a obţinut suspendarea plăţii ratelor

Decizie importantă pentru românii cu credite în franci elvețieni

Încă o VICTORIE în instanţă pentru o familie cu credit în franci. La ce este obligată BANCA la care s-a încheiat contractul
 
Sute de români cu credite în franci elveţieni au ieşit în stradă, exasperaţi că nu îşi mai pot plăti ratele care în unele cazuri s-au dublat.
 
În luna ianuarie, premierul Victor Ponta spunea că nu crede că problema creditelor acordate în franci elveţieni poate fi rezolvată prin conversia forţată a acestora în altă monedă, dar băncile trebuie să fie obligate să îşi informeze mai bine clienţii şi să suporte o parte din pierderi.
 

x close