Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Guvernul, principalul responsabil de programul prezentat FMI. Să prevenim "grecizarea" ţării (VIDEO)

Băsescu: Guvernul, principalul responsabil de programul prezentat FMI. Să prevenim "grecizarea" ţării (VIDEO)

Băsescu: Guvernul, principalul responsabil de programul prezentat FMI. Să prevenim "grecizarea" ţării (VIDEO)
Sursa foto: basescu
09 Mai 2010   •   15:32

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, duminică, după întâlnirea pe care a avut-o cu sindicaliştii, că programul care a fost negociat cu FMI este un program al Guvernului României. Şeful statului a precizat că dacă populaţia va fi nemulţumită, dacă programul va fi un eşec, nu Fondul Monetar Internaţional va fi de vină, ci instituţiile statului, de la preşedinte până la cea mai mică instituţie, dar în principal Guvernul României.

Traian Băsescu susţine că, dacă nu s-ar fi decis acum reducere pensiilor şi a salariilor, la începutul anului viitor ar fi fost nevoie de contractatea unui nou împrumut, mult mai mare. Acest lucru, susţine preşedintele, ar avea drept consecinţă amanetarea viitorului ţării, "a milioane de români".


BĂSESCU: INSTITUŢIILE STATULUI, RESPONSABILE DE PROGRAMUL PREZENTAT FMI


În cadrul discursului său, şeful statului a făcut trimiteri şi la situaţia cu care se confruntă în prezent Grecia. Preşedintele a propus societăţii româneşti ca, împreună, să prevină "grecizarea" ţării.

"Ceea ce eu propun societăţii româneşti este ca, împreună, să prevenim grecizarea ţării. Dacă noi mai angajăm un credit, probabil nu de 20, ci de 30 de miliarde de euro, vom ajunge ca în situaţia din Grecia. Cred că este ultimul moment în care, împreună, putem să evităm agravarea situaţiei financiare a ţării şi împreună putem găsi soluţii ca anul 2011 să fie un an în care instituţiile statului să funcţioneze altfel, să funcţioneze mai ieftin, mai eficient şi dedicat interesului public", a spus Traian Băsescu.

BĂSESCU: SĂ PREVENIM GRECIZAREA ŢĂRII


Preşedintele Băsescu a făcut aceste declaraţii după o întâlnire pe care a avut-o cu liderii a cinci mari confederaţii sindicale - Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, CSDR, Blocul Naţional Sindical şi Meridian.

După trei ore de negocieri, sindicaliştii au anunţat, duminică, că vor decide marţi calendarul protestelor, în urma unei noi întâlniri cu reprezentanţii partidelor politice şi ai patronatelor. Întâlnirea va avea loc la Palatul Parlamentului.

Unii lideri sindicali spun că măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare se aplică până la 31 decembrie, alţii se tem însă ca anul viitor să nu aibă loc alte reduceri salariale.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: sindicalisti partide proteste patronate lideri
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close