Antena 3 CNN Economic Biz News ?Cartel Alfa? şi Uniunea Generală a Industriaşilor îi cer premierului prelungirea şomajului tehnic şi în 2010

?Cartel Alfa? şi Uniunea Generală a Industriaşilor îi cer premierului prelungirea şomajului tehnic şi în 2010

?Cartel Alfa? şi Uniunea Generală a Industriaşilor îi cer premierului prelungirea şomajului tehnic şi în 2010
Sursa foto: somaj tehnic
21 Ian 2010   •   11:28

Confederaţia ?Cartel Alfa? şi Uniunea Generală a Industriaşilor din Romania înaintează, joi, o scrisoare premierului Emil Boc, în care îi solicită elaborarea, în maxim două săptămâni, a unei ordonanţe de urgenţă pentru prelungirea măsurii privind şomajul tehnic.

Sindicatele şi patronatele cer Guvernului menţinerea şi în acest an a şomajului tehnic în foma de anul trecut. Măsura permite angajaţilor să fie plătiţi, timp de trei luni, cu 75% din salariu, dar din cauza crizei, anul trecut taxele şi impozitele pe salariu au fost plătite de stat, ceea ce a ajutat angajatorii să treacă mai uşor peste problemele financiare. În cazul în care Executivul refuză, sindicaliştii anunţă că va urma un val de concedieri, cu efect catastrofal asupra economiei.

Tot joi, Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu semnează cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii acordul de garanţie pentru uzina Ford de la Craiova.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj tehnic guvern
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close