Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul va aloca 439 milioane de euro pentru prelungirea şomajului tehnic

Guvernul va aloca 439 milioane de euro pentru prelungirea şomajului tehnic

Guvernul va aloca 439 milioane de euro pentru prelungirea şomajului tehnic
Sursa foto: guvern
02 Feb 2010   •   12:31

Guvernul va aloca pentru prelungirea în 2010 a facilităţilor acordate prin şomajul tehnic, cu suportarea de către stat a unei plăţi din salariul angajatului şi scutire de la plata unor obligaţii fiscale, un buget total de 439 milioane lei, pentru intrarea în acest sistem de şomaj a 200.000 angajaţi, scrie Mediafax.

Bugetul care va fi alocat în acest an pentru şomajul tehnic a fost anunţat de premierul Emil Boc, în discursul de la Camera Deputaţilor privind priorităţile legislative ale Guvernului.

Boc spune că, în 2009, de facilităţile acordate prin şomajul tehnic s-au folosit aproape 5.500 de firme şi un număr total de 260.000 angajaţi.

Premierul a transmis de curând că Guvernul va aproba la începutul lunii februarie un act normativ care va reglementa şomajul tehnic ca modalitate de bază pentru protejarea angajaţilor, cu începere de la 1 februarie 2010, după sistemul aplicat anul trecut.

Prelungirea şomajului tehnic pentru 2010 va fi decisă în şedinţa de vineri a Guvernului.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus recent că, în 2009, când această măsură privind şomajul tehnic a fost aplicată în aşa fel încât un angajat era trimis în şomaj tehnic timp de trei luni, iar angajatorul îi plătea un salariu de 75%. Statul nu încasa impozite pe venit şi achita în contul salariatului CAS - costurile au fost de 300 milioane lei şi aproape un milion de persoane au beneficiat de această măsură.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern somaj tehnic
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close