Antena 3 CNN Economic Biz News Plăţile pentru POSDRU ar putea fi reluate după un audit CE de la începutul lunii aprilie

Plăţile pentru POSDRU ar putea fi reluate după un audit CE de la începutul lunii aprilie

Plăţile pentru POSDRU ar putea fi reluate după un audit CE de la începutul lunii aprilie
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Mar 2012   •   17:01

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, vineri, că o misiune de audit a CE privind POSDRU va avea loc în perioada 2-6 aprilie, urmând ca, în funcţie de rezultatele acesteia, să fie reluate plăţile, informează Mediafax.
   
"Nu s-a luat nicio decizie. Aşteptăm o misiune de audit a CE la Bucureşti în perioada 2-6 aprilie, urmând ca apoi să se ia decizia", a explicat Orban.
   
El a menţionat că decizia de întrerupere luată de CE în privinţa plăţilor POSDRU nu va fi eliminată până la sfârşitul lunii martie, aşa cum sperase, deoarece există la nivelul CE dorinţa de a aştepta rezultatele auditului pe care însuşi Executivul european îl va desfăşura la Bucureşti.
   
"Am sperat că situaţia va fi finalizată în cursul acestei luni, dar la Comisia Europeană a existat ideea că, dacă oricum are loc acest audit al Comisiei Europene, se aşteaptă rezultatele auditului şi abia apoi se ia o decizie", a explicat ministrul.
   
Potrivit ministrului Afacerilor Europene, misiunea de audit a CE vizează doar POSDRU şi era planificată înainte de a fi dispusă întreruperea plăţilor.
   
Ministerul Afacerilor Europene a primit, la 20 februarie, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
   

×
Subiecte în articol: plati
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close