Preţul petrolului este în creştere cu aproape 2 dolari

de Antena3.ro    |    31 Ian 2012   •   18:03
Preţul petrolului este în creştere cu aproape 2 dolari Foto: topnews.net.nz

Preţul petrolului a crescut marţi cu aproape 2 dolari, din cauza temerilor legate de ofertă, dar şi a speranţelor că un viitor acord al Greciei pentru reducerea datoriilor şi pactul european referitor la disciplina bugetară vor susţine dezvoltarea economiei mondiale, informează Reuters.
   
Investitorii sunt îngrijoraţi în privinţa livrărilor de petrol ale Iranului, al doilea mare producător din OPEC, în condiţiile în care Statele Unite analizează noi sancţiuni, pe lângă embargoul decis de liderii europeni, referitor la achiziţiile de ţiţei iranian.
   
Preţul petrolului Brent cu livrare în martie a urcat în timpul tranzacţiilor cu până la 3,15 dolari, la 113,9 dolari pe baril, fiind tranzacţionat la ora 12:50 GMT la 112,25 dolari pe baril. La nivelul lunii ianuarie, cotaţia petrolului Brent a urcat cu peste 4%.
   
Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a crescut cu 1,91 dolari, la 100,69 dolari pe baril, revenind ulterior la aproximativ 100,15 dolari pe baril.
   
Piaţa petrolului a fost influenţată pozitiv de evoluţia pieţelor de capital şi deprecierea dolarului, după ce premierul elen a Lucas Papademos a alimentat speranţele că acordul cu creditorii privaţi pentru reducerea datoriilor ar putea fi încheiat în această săptămână.

x close