Antena 3 CNN Economic Companii Michelin şi fabrica de iluminat auto Elba îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic

Michelin şi fabrica de iluminat auto Elba îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic

Michelin şi fabrica de iluminat auto Elba îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic
25 Noi 2008   •   13:31

Aproape 3.000 de muncitori ai fabricilor producătorului mondial de anvelope Michelin, de la Zalău, vor fi trimişi în şomaj tehnic. Uzinele Silvania şi RomSteel Cord îşi închid porţile din 12 decembrie.
Decizia este justificată de criza economică prin care trece industria autoturismelor. În perioada când vor sta acasă, muncitorii vor primi 75% din salariul de bază.
Deocamdată nu se ştie până când vor fi ţinuţi angajaţii în şomaj tehnic, dar oficialii Michelin speră ca această perioadă să fie cât mai scurtă.
Cele două fabrici produc diverse tipuri de anvelope, dar şi componente pentru alte uzine. Michelin mai are o unitate de producţie la Floreşti, care numără aproape 1.800 de angajaţi.
Şi fabrica timişoreană de corpuri de iluminat auto Elba a trimis, luni, în şomaj tehnic, aproximativ 80% dintre angajaţii săi, pentru cel puţin două săptămâni. Conducerea companiei a luat această măsură, în special, din cauza scăderii comenzilor de la uzina Dacia.
Cei 400 de angajaţi ai fabricii Elba, aflaţi în şomaj tehnic, vor primi 75% din salariu. Cei care au ramas pe posturi îşi vor primi salariile şi vor produce doar piese de schimb.
Antena 3

×
Subiecte în articol: somaj tehnic
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close