Antena 3 CNN Economic Companii Şomaj tehnic şi disponibilizări la Azomureş şi ArcelorMittal

Şomaj tehnic şi disponibilizări la Azomureş şi ArcelorMittal

Şomaj tehnic şi disponibilizări la Azomureş şi ArcelorMittal
27 Noi 2008   •   15:12

Jumătate dintre angajaţii Azomureş ar putea fi trimişi în şomaj tehnic. Potrivit unor surse din cadrul companiei, acţionarii societăţii s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia s-a discutat posibilitatea trimiterii în şomaj tehnic a peste 1.000 de persoane, în perioada 1 decembrie - 12 ianuarie. Decizia ar fi fost luată din cauza lipsei de comenzi.
De asemenea, prima companie siderurgică mondială ArcelorMittal a anunţat că va concedia 9.000 de angajaţi în toată lumea. Liderii sindicali europeni apreciază că pentru ArcelorMittal lucrează 6.000 de oameni în întreaga Europă. Aceasta reprezintă 3% din totalul angajaţilor concernului multinaţional care deţine şi combinatul siderurgic de la Galaţi.
Cu puţin timp în urmă, compania anuţase că salariile muncitorilor români vor rămâne nemodificate în anul ce vine.
Angajaţii Rafinăriei Petrotel, pe de altă parte, ar putea intra de sărbători în concediu fără plată. Societatea intră luni în revizie tehnică, pentru o perioadă de două luni, iar unii salariaţi ar putea fi trimişi acasă fără venituri.
Potrivit conducerii rafinăriei, activitatea va fi oprită pentru modernizarea instalaţiilor, în vederea producerii carburanţilor Euro 5. Reprezentanţii companiei precizează că nu vor recurge la disponibilizarea în masă a angajaţilor, iar procesul de modernizare va fi finalizat indiferent de consecinţele crizei mondiale.
Rafinăria Petrotel este deţinută de grupul Lukoil, prezent în România şi are 1.100 de angajaţi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: somaj tehnic disponibilizari
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close