Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 trucuri pentru un ten impecabil

5 trucuri pentru un ten impecabil

Indiferent de vârsta pe care o ai, îți dorești probabil să cunoști cele mai bune sfaturi prin care poți avea grijă de pielea ta, astfel încât aceasta să arate sănătoasă, hidratată și radiantă.

5 trucuri pentru un ten impecabil
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   14:00

Pentru a te bucura de un ten impecabil, este important nu doar să-i acorzi o îngrijire atentă, ci și să elimini factorii de stres care îl pot afecta. Mai mult, trebuie să alegi atent produsele cosmetice pe care le folosești, în funcție de mai multe criterii.

Iată, așadar, câteva trucuri care te vor ajuta să ai mereu un ten proaspăt, fără cusur.

1. Alege produsele de machiaj în funcție de vârstă

Produsele de machiaj au rolul de a corecta sau a ascunde micile imperfecțiuni ale tenului, de aceea este recomandat să le alegi pe cele potrivite pentru tine indiferent de vârstă sau de tipul tău de piele. 

De exemplu, un fond de ten cu ingrediente blânde, care hidratează și emoliază suficient este perfect pentru persoane mature care au tenul mai uscat și sensibil, în timp ce un fond de ten cu SPF este de nelipsit din trusa de machiaj a oricui, indiferent de vârstă, datorită protecției pe care o oferă și a efectelor anti aging. 

2. Folosește întotdeauna o bază de machiaj 

Un truc ce te va ajuta să te bucuri de un aspect impecabil al feței atunci când te machiezi este să folosești întotdeauna o bază de machiaj. Aceasta asigură aderența celorlalte produse de make-up folosite și ajută la prelungirea duratei de menținere a lor, indiferent că le aplici pe ochi, față sau buze. 

Primerul se aplică după crema de zi, și îl regăsești în varianta pentru ten mixt și gras, ten uscat, pentru strălucire sau neutralizarea nuanței pielii.

3. Respectă ordinea de aplicare a produselor 

Pentru a te bucura de un aspect impecabil al tenului, este importantă și ordinea în care aplici produsele pe care le folosești. La machiaj, începe întotdeauna cu un creion sau baton corector pentru zonele hiperpigmentate, cum sunt petele roșiatice sau acneea, și cu un anticearcăn pentru pungile de sub ochi. 

Primerul este important mai ales în porțiunile grase, cum este de exemplu zona T (bărbie - nas - frunte), iar fondul de ten asigură acoperirea uniformă a pielii. Următoarele produse, de exemplu pudra și blush-ul, fac minuni pentru luminozitate, dar un alt truc interesant este că poți folosi iluminatorul și pe colțul interior al ochilor, pentru a-i face să pară mai luminoși.

4. Alege crema de față în funcție de nevoile tenului

Înainte de a aplica orice tip de produs de make-up, asigură-te că ai ales crema de față potrivită, care satisface toate nevoile tenului. Aceasta trebuie adaptată constant la schimbările care apar pe piele datorită vârstei, stresului sau modificărilor hormonale. 

Dacă pentru 20-20 de ani poți alege formule ușoare, sub formă de gel și pe bază de apă, după 35 de ani trebuie să te asiguri că intensifici acest proces de a păstra țesuturile bine hidratate. Apelează la creme și seruri mai emoliente, mai hidratante, care au rol de a reface legăturile intercelulare deteriorate în timp. 

Nu uita, în schimb, că în tot acest timp, factorul de protecție solară SPF este un ingredient care nu trebuie să lipsească din niciun produs cosmetic.

5. Nu uita de anticearcăn!

Chiar dacă ești tentată să renunți la folosirea anticearcănului, trebuie să știi că este de nelipsit și unul din cele mai importante produse de machiaj, deoarece poate ajuta orice ten să arate mai întinerit. Un baton corector poate estompa cu succes chiar și cele mai persistente pungi de sub ochi. 

Un truc simplu ce te va ajuta să ai un ten luminos este să folosești acest produs și pentru a masca zone ale feței cu tentă roșiatică, de exemplu porțiunea de sub nas sau cea de sub bărbie. 

Asigură-te că alegi produsele de machiaj și de întreținere potrivite pentru tine, care îmbunătățesc nivelul de hidratare a pielii și îi ascund micile imperfecțiuni. Doar în acest fel, pielea ta va avea un aspect luminos și neted, iar tu te vei bucura de un ten cu aspect impecabil indiferent de vârstă!

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close