Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară

Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară

Vrei o relație bună cu ceilalți? Atunci trebuie să îți răspunzi la câteva întrebări.

Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2024   •   10:15

Cum este relația cu tine însuți? Ce simți față de tine însuți? Cum te vezi în ochii tăi? În ai tăi, nu în ai celorlalți.

O relație bună cu noi înșine înseamnă o lume bogată și prosperă afectiv. Pentru ca relația dintre noi și cei ce ne înconjoară să fie în armonie, avem nevoie să ne cunoaștem nevoile și să fim conectați cu noi înșine.

În primul rând, trebuie să știm să ne ascultăm, atunci când am început să ne ascultăm, începem să ne cunoaștem limitele.

Un bun dialog intern ne face să ne dăm seama ce este valoros pentru noi, ce contează în viața noastră.

Lipsa de valori duce la depresie

Cel mai bine îți poți evalua relația cu tine în urma unei greșeli. Ce atitudine ai față de tine? Te critici excesiv? Judeci comportamentul sau persoana?

Trebuie să învățăm să reflectăm asupra greșelilor.

Criticile constructive ne ajută foarte mult, deoarece putem îmbunătăți anumite aspecte, iar probabilitatea de a repeta aceleași greșeli este mică. În timp ce o judecată aspră asupra persoanei poate duce la o scădere semnificativă a energiei.

 În momentul în care resursele interioare sunt epuizate (mai ales lipsa valorii în viața), intervine lipsa motivației de a depune efort pentru a îmbunătăți ceva și rămânem blocați.

Cel mai important lucru este să realizăm că suntem valoroși exact așa cum suntem. Fiecare suntem unici și speciali în felul nostru. Suntem atât de imperfecți într-o lume la fel de imperfectă.

Poate fi dezamăgitor să faci o greșeală, dar acest lucru nu trebuie să schimbe ceea ce simți față de tine în general.

Valoarea ta nu constă în scopuri atinse, succese, în miile de like-uri primite din partea celorlalți. Pentru că tu ești deja valoros.

Cel mai greu lucru pentru un om este acceptarea necondiționată a sinelui. Iubirea și aprecierea de sine, o muncă dificil. Iar relația cu cei din jur nu poate fi ușoară atâta timp cât relația cu tine însuți e bolnavă.

Acceptarea necondiționată a propriei persoane, să știi să îți faci singur zilele frumoase.

Tu cu tine, ai fost, ești și vei fi! Este singura relație certă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close