Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Design smart: cum să amenajezi un living multifuncțional fără cheltuieli prea mari

Design smart: cum să amenajezi un living multifuncțional fără cheltuieli prea mari

Un spațiu de relaxare, o zonă pentru desfășurarea activităților profesionale, un loc în care iei cina în familie și un mini-cinematograf.

Design smart: cum să amenajezi un living multifuncțional fără cheltuieli prea mari
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2024   •   10:40

Le vrei pe toate la tine acasă, în living, dar nu știi exact cum să combini toate elementele de design, astfel încât să obții o cameră în care utilitatea și confortul se îmbină armonios? Hai să descoperim împreună cum poți realiza un design smart pentru living, fără cheltuieli prea mari.

Planifică spațiul

Una dintre primele etape în amenajarea unui living multifuncțional este planificarea spațiului. Livingul este un loc pentru întâlniri, divertisment și relaxare. Și, având în vedere că din ce în ce mai mulți angajați lucrează de acasă, numărul activităților care au loc în camera de zi a crescut, în living fiind nevoie astfel și de un spațiu pentru birou. Ca atare, dacă spațiul din întreaga încăpere nu este planificat corespunzător, camera ar putea sfârși prin a arăta dezordonată și nearmoniosă.

Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple, identifică zonele cheie ale livingului (zona de relaxare, zona de lucru, zona de luat masa) și planifică fiecare spațiu astfel încât să optimizezi fiecare colț în funcție de acestea. Unde pui comoda TV și unde așezi biroul? Cât spațiu vrei să aloci fiecărei zone și care sunt elementele care o definesc? Găsește răspunsurile la aceste întrebări și apoi amenajarea va deveni mai ușoară.

Creează un decor armonios

Cu toate că vei crea mai multe spații în living, este important să ai în vedere designul general. O schemă de decorare coerentă te ajută să obții un design armonios, în care se îmbină într-un mod plăcut fotolii și scaune, biroul și masa de dining, comoda TV și biblioteca, dar și canapeaua și obiectele decorative.

Așadar, alege maximum trei culori pentru a amenaja livingul, folosește-te de simetria mobilierului și optează pentru accesorii simple, care să unească zonele și să lase impresia că fiecare colț este la fel.

Pentru a delimita un spațiu din living, poți picta un perete într-o culoare diferită față de restul încăperii, astfel încât să creezi un indiciu vizual de separare. De asemenea, poți folosi texturi și materiale diferite pentru a crea acea separe pe care ți-o dorești. Însă, este necesar ca toate aceste puncte care separă spațiile din living să se îmbine într-un mod plăcut.

Camera multifuncțională trebuie să fie confortabilă, indiferent de câte funcții ar putea avea.

Alege mobilier smart

Ținând cont de caracterul practic și de stil, sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când încerci să amenajezi un living multifuncțional și armonios. Astfel, alegerea și aranjarea obiectelor de mobilier în living devine una dintre cele mai mari provocări.

Dacă mobilierul din living trebuie să îndeplinească mai multe funcții - de pildă, o canapea se poate transforma într-un pat sau o măsuță de cafea se poate transforma în birou - este important să te asiguri că că acesta se potrivește cu stilul și decorul ales, în diferite configurații.

Așadar, pentru a obține toate spațiile de care ai nevoie într-un living, fără cheltuieli prea mari, optează pentru piese de mobilier care au spații de depozitare incorporate, precum mesele de cafea cu sertare.

De asemenea, canapelele din sufragerie se pot transforma cu ușurință în paturi confortabile, pentru nopțile în care ai musafiri. Unele canapele includ chiar și spațiu de depozitare încorporat, cu perne detașabile și secțiuni retractabile care oferă spațiu suplimentar.

Dacă nu ai o cameră foarte mare, poți folosi pereții în scopuri practice. De pildă, poți agăța scaunele pliante de la masa de dining pe care, când nu ai musafiri, o folosești ca birou.

Pentru a crea iluzia spațiului, poți opta pentru culori deschise și poți folosi chiar și oglinzi, care pot da impresia de expansiune.

Cu un design smart al livingului, obții o cameră care îndeplinește mai multe funcții, dar faci și economii. Alege abordarea potrivită și amenajează-ți un living multifuncțional și plin de stil, fără a depăși bugetul. Soluția pentru a obține un decor confortabil și practic este să faci alegeri inspirate și să găsești metode inventive de a te folosi de fiecare colț al camerei.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close