Antena 3 Economic Dragoș Pîslaru: Putem crește alocațiile celor care sunt în familiile amărâte

Dragoș Pîslaru: Putem crește alocațiile celor care sunt în familiile amărâte

03 Ian 2017   •   17:10
Dragoș Pîslaru: Putem crește alocațiile celor care sunt în familiile amărâte

Alocaţiile copiilor din familiile sărace pot fi mărite prin simpla renunţare voluntară a celor cu venituri peste medie de a mai cere aceste sume de la stat, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, într-o conferinţă de prezentare a bilanţului de activitate. 

"În general, măsurile de protecţie socială într-un stat ar trebui alocate către cei care au nevoie de banii respectivi. Alocaţia pentru copii se dă fără să se ţină seama de venitul familiei. Din punctul meu de vedere - ştiu dezbaterea, ştiu că s-a spus că e drept constituţional etc. - eu cred că guvernul, parlamentul, dar mai ales guvernul, ar putea să facă o campanie publică...ştiţi că aceste măsuri, alocaţiile respective, acesta este paradoxul, ele nu se dau automat. Ele se cer. Deci, dacă te uiţi la repartiţie, vei constata ca foarte puţini din oamenii care au peste veniturile medii din ţară nu îşi exercită dreptul de a lua cei 84 de lei pe lună. Mie mi se pare acest lucru o lipsă de coeziune. Mie mi se pare că putem creşte alocaţiile celor care sunt în familiile amărâte prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie să renunţe voluntar la a mai cere aceste sume de la stat", a spus Dragoş Pîslaru. 

Acesta a afirmat că o astfel de atitudine cere civism, unitate, coeziune, dar şi garantarea acestora că statul distribuie cei 84 de lei de la ei la familiile nevoiaşe. 

În plus, el a subliniat faptul că, în cazul ajutoarelor pentru încălzire, statul subvenţionează mai mult persoanele cu venituri mai mari decât pe cele mai sărace, pentru că familiile nevoiaşe nu sunt racordate la sistemele publice de încălzire, ci "sunt pe lemne" şi, deci, practic, subvenţionează "viloaiele", toate acele mari ansambluri de locuit noi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close