Antena 3 CNN Economic Imobiliare După Paşti, terenuri ieftine

După Paşti, terenuri ieftine

După Paşti, terenuri ieftine
Sursa foto: terenuri ieftine
21 Apr 2009   •   17:09

În primul trimestru din 2009, preţurile parcelelor intravilane au scăzut cu procente cuprinse între 9% şi 63%. Proprietarii care au pretenţii exorbitante, de ordinul miilor de euro pentru un metru pătrat, încep să fie ignoraţi de agenţii imobiliari locali, anunţă Bloombiz.

Suceava este fruntaşă în topul ieftinirilor înregistrate în perioada ianuarie - aprilie 2009. Preţul maxim al unui metru pătrat de teren ajungea la începutul anului la 2.000 de euro.
"Această sumă era cerută doar de un număr nesemnificativ de clienţi, iar noi, ca agenţie imobiliară, am considerat mult prea exagerată oferta şi nu am inclus-o în portofoliul nostru", a declarat Mihai Olimpiu, administrator al agenţiei imobiliare sucevene Imostar, citată de Bloombiz.
Pe locul doi s-a clasat Oradea, unde costul terenurilor semicentrale s-a a scăzut cu 50%.
"Diminuarea drastică a preţurilor terenurilor reflectă cât de iraţionale au fost ele anul trecut. Costurile au urcat fulminant din cauza speculanţilor imobiliari, pentru că acesta era segmentul pieţei care aducea cele mai mari şi mai rapide câştiguri. Pe cât de mare a fost creşterea, pe atât de mare este şi diminuarea din prezent", a declarat Delia Szabo, manager al agenţiei imobiliare orădene Cardell.
"Speculanţii nu mai cumpără, ci încearcă să vândă. Dezvoltatorii imobiliari nu mai sunt atât de interesaţi, dat fiind blocajul de pe piaţă. Mai rămâne o categorie neinsemnată de clienţi interesaţi de construcţia de case în regie proprie", încheie Delia Szabo.

×
Subiecte în articol: Sarbatori Pascale Paste
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close