Antena 3 CNN Economic Imobiliare Fondul de investiţii Lewis Charles România amână construcţia mall-ului din Ploieşti

Fondul de investiţii Lewis Charles România amână construcţia mall-ului din Ploieşti

Fondul de investiţii Lewis Charles România amână construcţia mall-ului din Ploieşti
Sursa foto: Ansamblu rezidenþial
28 Ian 2009   •   14:00

Fondul de investiţii Lewis Charles România a amânat construcţia centrului comercial Zenith din Ploieşti, care necesita o investiţie de 140 de milioane de euro, dar va demara în acest an prima fază a unui proiect rezidenţial în Mogoşoaia.
"Proiectul din Ploieşti este în stadiu avansat de planificare, dar construcţia nu va începe până când climatul economic nu se va îmbunătăţi şi nu se va obţine finanţare. Până când nu vom obţine finanţare proiectul rămâne oprit", potrivit reprezentanţilor fondului.
Lewis Charles România a cumpărat în 2007 un teren de 99.000 de metri pătraţi în Ploieşti, cu 13,6 milioane de euro. Tranzacţia a fost intermediată de compania Magnolia, deţinută integral de către fond, iar firma Westhill Investments se va ocupa de dezvoltarea proiectului.
Mall-ul din Ploieşti ar urma să cuprindă o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi alocată unor magazine de mobilă, 1.500 pentru un supermarket, 39.000 metri pătraţi pentru o galerie comercială, şi 13.000 metri pătraţi pentru fast-food şi petrecerea timpului liber. De asemenea, centrul comercial va dispune de 2.250 locuri de parcare.
Fondul Lewis Charles deţine un teren de 55.700 metri pătraţi la Mogoşoaia, în proporţii egale cu firma Ali Chemais şi parteneri ai săi. Investitorii vor să construiască un complex rezidenţial alcătuit din 14 blocuri, magazine şi spaţii pentru petrecerea timpului liber.
"Proiectul se va numi Evergreen, iar vânzările şi campania de marketing vor începe în luna februarie. Vom începe în martie construcţia primei faze a proiectului, totalizând 278 de apartamente şi o suprafaţă construită de 31.500 de metri pătraţi", informează un comunicat al fondului de investiţii.
Preţul mediu de vânzare al primelor locuinţe din Mogoşoaia va fi de 1.200 euro pe metru pătrat, costul de construcţie fiind estimat la 600 euro pe metru pătrat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mogosoaia Ploiești
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close