Antena 3 CNN Economic Preţuri la benzinăriile din Bucureşti, astăzi. Cât costă litrul de benzină și motorină

Preţuri la benzinăriile din Bucureşti, astăzi. Cât costă litrul de benzină și motorină

Carburanţii se comercializează cu preţuri cuprinse între 7,43 şi 9,59 lei, în această dimineață, în Capitală, după ce aseară şoferii au format cozi imense în benzinării de teama scumpirilor.

Preţuri la benzinăriile din Bucureşti, astăzi. Cât costă litrul de benzină și motorină
Sursa foto: Hepta - Alexandra Pandrea
de Mia Lungu    |    10 Mar 2022   •   10:34

Benzina standard are un preţ pe litru de 8,65 lei la MOL, 8,08 lei la OMV, 7,99 Petrom şi 7,43 Lukoil. Benzina premium costă 9,09 la MOL, 8,68 lei la OMV, 8,45 lei - Petrom şi 7,65 lei - Lukoil, potrivit datelor din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Litrul de motorină standard costă 9,12 lei - MOL, 8,24 - OMV, 7,99 - Petrom şi 7,98 - Lukoil, iar cel de motorină premiul este 9,59 - MOL, 8,78 lei - OMV, 8,35 - Petrom şi 8,34 Lukoil.

În aplicaţie nu apar cotaţiile carburanţilor comercializaţi de Rompetrol, companie care s-a confruntat zilele trecute cu un atac cibernetic, însă datele afişate la benzinăria din Şoseaua Viilor arată preţuri de 7,63 lei la benzina şi motorina standard.

Bogdan Hossu, reacție în criza prețului carburanților: ”Statul protejează specula şi hoţii”

Liderul sindicatului CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, susține că statul este incapabil să aplice legislația în privința creșterii prețului carburanților.

„Asistăm la un stat care protejează specula şi hoţii. Controlul trebuia făcut instantaneu, când a fost sesizat de cetățeni. Trebuia o sancţiune drastică, care să îngroape întreprinderile care fac abuz. Vorbim despre un monopol. Toate instituțiile statului validează că specula este sigură în România. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Arată incapacitatea unui stat de a aplica o legislaţie normală. De ce asta se întâmplă numai la noi, în România?”, a declarat Bogdan Hossu la România Tv.

Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte astăzi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru a discuta despre creșterea prețului carburanților. La şedinţa programată pentru ora 9,30, la Palatul Victoria, vor participa, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinării, după ce șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare din Arad, Bihor, Timişoara, Constanţa, precum şi în multe alte oraşe.

„Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a transmis Nicolae Ciucă care a anunţat demararea unor controale ample la stațiile de alimentare cu carburant din România.

×
Subiecte în articol: preturi benzinarii București benzina motorina
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close