Antena 3 CNN Economic Primul lot al drumului strategic Iaşi-Suceava este gata. Costel Alexe: "Dau şi o perspectivă importantă dezvoltării socio-economice"

Primul lot al drumului strategic Iaşi-Suceava este gata. Costel Alexe: "Dau şi o perspectivă importantă dezvoltării socio-economice"

Primul lot al drumului strategic Iaşi-Suceava este gata. Lucrările au costat 60 de milioane de lei, iar proiectanţii spun că au rezolvat toate problemele tehnice.

Primul lot al drumului strategic Iaşi-Suceava este gata. Costel Alexe: "Dau şi o perspectivă importantă dezvoltării socio-economice"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2023   •   11:18

Două poduri au fost reabilitate, iar un altul a fost construit în întregime. 

Lotul 1 al axei Iaşi-Suceava face legătură între drumurile judeţene 282 şi 281 D. 

Drumul a fost lărgit şi consolidat, iar pe cei aproape 30 de kilometri au fost montate parapete de siguranţă şi au fost realizate şi şanţuri de scurgere a apelor fluviale.

"Acest prim lot din axa strategică Iaşi-Suceava este astăzi recepţionată. Suntem în situaţia în care 30 de kilometri, de la Breazu la Grovniţa inclusiv, sunt drum judeţean modernizat şi asfaltat la standarde europene.

De la Iaşi până la Suceava se poate circula pe asfalt pe cei 91 de kilometri de drum judeţean care practic revin judeţului nostru (...).

Nu aduc doar condiţii optime de trafic pentru 11 comune, dar aduc şi siguranţă în trafic şi dau o perspectivă importantă dezvoltării socio-economice", a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Drumul are câte o bandă pe sens, cu o lățime totală de opt metri și un acostament consolidat. 

Modernizarea a constat și în construirea de trotuare în localități, punți de acces pentru localnici sau crearea și modernizarea de stații pentru transportul public local. 

Axa strategică va avea în total 91 de kilometri şi va scurta timpii petrecuţi în trafic între Iaşi şi comunităţile din zonă.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close