Antena 3 CNN Economic Transporturi Pasajul Domneşti se deschide pe 15 noiembrie. Cum arată giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei

Pasajul Domneşti se deschide pe 15 noiembrie. Cum arată giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, informează că au început testele la pasajul Domneşti necesare pentru darea în trafic din 15 noiembrie.

Pasajul Domneşti se deschide pe 15 noiembrie. Cum arată giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei
Sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu/ Facebook
de Silvia Preda    |    01 Noi 2022   •   21:45

"Astăzi a început testarea iluminatului public aferent pasajului și vă reamintesc că au fost montați 256 stâlpi pentru iluminat public. Sistemul de iluminat este dotat cu telegestiune, care permite reglajul intensității luminii în funcție de trafic, pentru a economisi la maximum energia electrică. Toate lămpile sunt LED și consumă maximum 22 kw/h.

De asemenea, au început și testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pasajul Domneşti de pe Centura Bucureşti va fi deschis pentru trafic pe 15 noiembrie

Încercarea pasajului se desfășoară în două etape, după cum urmează:

Încercare statică, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.

Încercare dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

A fost prezent pe șantierul pasajului Domnești și domnul primar al localității Domnești, Adrian Ghiță, căruia îi mulțumesc pentru colaborare și susținere. De asemenea, mulțumesc și antreprenorului Tracon SRL", a scris Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Pasajul Domneşti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close