Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv "Divizia Aeropurtată 101 a SUA e gata să intervină în Ucraina de pe teritoriul României, la ordinul președintelui american" | Analiza colonelului Ion Petrescu

"Divizia Aeropurtată 101 a SUA e gata să intervină în Ucraina de pe teritoriul României, la ordinul președintelui american" | Analiza colonelului Ion Petrescu

Membri ai Diviziei Aeropurtate 101, care și-a câștigat notorietatea în Al Doilea Război Mondial, cu ocazia debarcării în Normandia, au fost trimiși în România.

"Divizia Aeropurtată 101 a SUA e gata să intervină în Ucraina de pe teritoriul României, la ordinul președintelui american" | Analiza colonelului Ion Petrescu
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2022   •   18:03

Militarii acestei unități de elită americane se antrenează cu muniție reală în Dobrogea, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

Canalul american de televiziune CBS a prezentat un material despre prezența lor în România, subliniind abilitatea de a se desfășura pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă.

"Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO. Aducem o capacitate unică de asalt aerian. Suntem o forță de infanterie ușoară, foarte mobilă", a spus comandantului adjunct al diviziei, generalul de brigadă John Lubas

Comandanții americani au declarat în repetate rânduri că, dacă luptele se intensifică sau dacă are loc vreun atac asupra NATO, sunt pe deplin pregătiți să treacă granița în Ucraina.

Colonelul (r) Ion Petrescu, a arătat, la Decisiv, că prerogativa unui ordin în acest sens aparține președintelui SUA

Colonelul Ion Petrescu: "Șoigu i-a sunat pe miniștrii occidentali după ce a văzut imaginile cu divizia americană"

"Divizia americană are o misiune de luptă. În cazul în care escaladează conflictul de pe frontul de est din Ucraina, militarii campați în Dobrogea, la o aruncătură de băț de Odesa, vor avea misiunea de a trece granița și de a restabili, alături de militarii ucraineni, ordinea de drept internațională.

Este o opțiune la nivelul SUA. În ipoteza în care se vor folosi doar arme convenționale, luptele vor duce la eliberarea Ucrainei de trupele de ocupație iar conflictul se va opri la granița dintre Ucraina şi Federația Rusă.

Divizia Aeropurtată 101 e capabilă să treacă în câteva ore la operațiuni ofensive. Acționează cu elicoptere. La nevoie, membrii Diviziei sunt parașutați din avioane, de la înălțimi mari. Sunt foarte eficienți în ocuparea unor 'capete de pod', care ulterior sunt 'dezvoltate' de trupele americane.

Colonelul Ion Petrescu: "Barajul Kahovka nu va fi aruncat în aer, este propagandă ucraineană"

Ministrul rus al Apărării i-a contactat pe miniștrii occidentali după ce aceste imagini (cu desfășurarea Diviziei 101 în România, n.r.) au apărut în spaţiul public.

Șoigu le-a spus miniștrilor că Ucraina a pregătit o bombă radioactivă 'murdară' iar Rusia are 'intenții nobile'. Dacă situația degenerează în Herson (...) aș fi prudent în ceea ce privește aruncarea în aer a barajului de la Kahovka. 

Nu va fi făcută, chiar dacă partea ucraineană susține că au fost acolo geniști militari ruși. Ce să facă, să arunce în aer barajul şi să moară înecați ei înșiși? Nu. Este aceeași propagandă ucraineană care a fost lansată și în cazul centralei Zaporojie şi nu s-a întâmplat nimic.

E posibil ca această 'retragere' rusă din Herson să fie, de fapt, o ambuscadă pentru forțele ucrainene. Divizia Aeropurtată 101 va interveni doar dacă președintele SUA, după consultări telefonice cu șefilor de stat aliate, va lua o asemenea decizie", a spus Petrescu la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close