Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un bebeluș de două luni a ajuns la spital în stare gravă, malnutrit şi deshidratat, în Ploiești: "Are două kilograme și nu a fost spălat niciodată"

Un bebeluș de două luni a ajuns la spital în stare gravă, malnutrit şi deshidratat, în Ploiești: "Are două kilograme și nu a fost spălat niciodată"

Este anchetă la Spitalul Orășenesc Urlați, după ce mama unui bebeluș de două luni, aflat în pragul morții din cauza malnutriției, a reclamat că cel mic nu a fost consultat pe motiv că nu ar exista pediatru.

Un bebeluș de două luni a ajuns la spital în stare gravă, malnutrit şi deshidratat, în Ploiești: "Are două kilograme și nu a fost spălat niciodată"
Sursa foto: Facebook I Spitalul Orasenesc Urlati
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   16:32

Un copil în vârstă de două luni se află într-o stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Copilul se confruntă cu probleme de malnutriție și deshidratare, iar medicii au fost nevoiți să-l resusciteze și să-l transfere la Terapie Intensivă (ATI).

Prefectura Prahova a fost sesizată în legătură cu cazul copilului, iar conducerea instituției a decis să constituie o comisie de anchetă.

Mama copilului a afirmat că nu a fost primită cu bebelușul la Spitalul Orășenesc din Urlați, dar declarațiile sale sunt contradictorii.

Citește șiSpital fără medicamente, în Județul Vaslui. Medicii se plâng că lucrează într-un cimitir

După aceste afirmații, Prefectura Prahova a demarat o anchetă pentru a verifica veridicitatea acestora.

Potrivit subprefectului județului Prahova, Emil Drăgănescu, primele verificări arată că mama și copilul nu s-au prezentat la unitatea medicală din Urlați, fiind verificate și camerele de supraveghere ale spitalului.

Surse judiciare au dezvăluit că femeia nu este credibilă și are antecedente penale. DGASPC a intrat și ea în atenția cazului.

Ulterior, femeia și-a schimbat declarația, afirmând că a mers la spitalul din Urlați la o altă oră decât cea menționată inițial.

Inițial, femeia a susținut că a ajuns la spital miercuri la ora 17:00, dar acum declară că a mers la ora 21:00.

În urma acestor afirmații contradictorii, oficialii Prefecturii au anunțat că vor fi efectuate noi verificări la unitatea medicală.

Bebelușul are doar două luni și cântărește doar 2 kilograme.

"Copilul este în stare gravă, la Terapie Intensivă. Suntem rezervați, la momentul de față, însă, cu privire la un prognostic.

A ajuns la noi subnutrit, cu plăgi infectate și foarte murdar. Nu a fost spălat de mamă niciodată. Starea de sănătate îi este atent monitorizată”, a precizat managerul Spitalului de pediatrie, medicul Anca Miu.

×
Subiecte în articol: prahova Urlați bebelus malnutriție pediatru
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close