Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Echipa Antena 3 CNN, agresată la protestele din Paris | Huligani cu cagule i-au furat şi distrus microfonul reporterului Cristi Popovici

Echipa Antena 3 CNN, agresată la protestele din Paris | Huligani cu cagule i-au furat şi distrus microfonul reporterului Cristi Popovici

Echipa Antena 3 CNN, trimisă special în capitala Franței, a fost agresată de unii dintre protestatari, care i-au furat şi distrus microfonul reporterului Cristi Popovici. Iată imaginile.

Echipa Antena 3 CNN, agresată la protestele din Paris | Huligani cu cagule i-au furat şi distrus microfonul reporterului Cristi Popovici
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2023   •   18:47

Sunt proteste violente pe străzile din Franța, în a 10-a zi de greve. Nemulțumiți că guvernul lui Emmanuel Macron nu cedează în fața presiunilor și refuză orice dialog în legătură cu majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, francezii au blocat autostrăzi, gări și porturi și s-au ciocnit violent cu forțele de ordine.

Cel puțin 15 persoane au fost reținute doar la Paris, după ce polițiștii au descoperit asupra lor arme albe și fumigene.

Furia protestatarilor se îndreaptă, din păcate, și către jurnaliști. Echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici şi George Chironică, trimisă special în capitala Franței, a fost agresată de unii dintre protestatari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Între sutele de mii de manifestanți pașnici, cetățeni ai Parisului, oameni care fac parte din sindicate sunt însă și huligani care vin cu fețele acoperite, vin cu cagule pe față special ca să incite și să atragă în acest protest intervenția poliției.

Vin în special ca să se bată cu poliția. Asta ni s-a întâmplat și nouă. Eram foarte mulți jurnaliști în zona aceea, câteva zeci din toată Europa.

Însă, la un moment dat, polițiștii s-au retras din dispozitiv pe bulevardul Voltaire, pe străzile adiacente, lăsându-ne pe toți, atât cetățeni pașnici, femei, copii, oameni în vârstă, dar și jurnaliștii, ne-au lăsat vulnerabili în fața acestor indivizi periculoși care imediat cum au văzut că nu există poliție, nu există jandarmi, au început să distrugă mai multe magazine, au incendiat niște elemente de mobilier stradal și și-au vărsat furia asupra jurnaliștilor, asupra noastră.

Citeşte şi: Franţa, cuprinsă de furie şi haos din cauza creșterii vârstei de pensionare | Corespondență specială Antena 3 CNN din mijlocul protestelor de la Paris

Inițial au încercat să-i fure camera colegului meu George Chironică. Am reușit să-l împing de acolo. Mi-au luat microfonul din mână și l-au distrus şi a trebuit să ieșim cât mai repede din zona fierbinte.

Acum suntem într-o zonă sigură. În spatele nostru sunt și cei din sindicate, sunt și forțele de ordine. Poliţiştii se aşteaptă ca în orele următoare, odată cu lăsarea întunericului, acești tineri radicali să continue distrugerile, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână, când au fost 150 de arestări, cele mai multe în Paris, dar și în întreaga Franță.

Totul a plecat de la reforma propusă de președintele Emmanuel Macron și trecută prin asumarea răspunderii de guvernul francez legat de vârsta de pensionare care va crește de la 62 la 64 de ani, precum şi perioada de contribuții la sistemul de pensii", a transmis Cristi Popovici, trimis special Antena 3 CNN, la Paris.

În timpul transmisiunii, manifestanții au început să fie violenți şi să arunce cu artificii. Scutierii au intervenit în grupurile de tineri recalcitranți pentru a menține ordinea.

Iată deci cum un protest pașnic, la început cu sindicaliști, se transformă într-unul violent cu manifestanți agresivi, tocmai din cauza nemulțumirilor care iau amploare pentru că președintele Macron nu cedează presiunilor străzii.

"Vorbim de indivizi veniți dinspre galeriile de fotbal, indivizi certați cu legea şi sub influenţa alcoolului care se vinde nestingherit fără ca nicio autoritate să nu intervină.

Sunt în jur de 6.000 de polițiști și jandarmi în Paris în acest moment, peste 15.000 în întreaga țară și se anunță o seară lungă și o noapte extrem de periculoasă", a mai spus Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 CNN, în emisiunea News Hour de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close