Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Minerii suspendă greva! Aceștia au amenințat că își dau foc în fața Guvernului, dacă autoritățile nu le rezolvă problema

Minerii suspendă greva! Aceștia au amenințat că își dau foc în fața Guvernului, dacă autoritățile nu le rezolvă problema

Minerii au decis să suspende greva după ce Marcel Ciolacu a promis că intervine pentru a soluționa problemele acestora. Oamenii au amenințat că își dau foc în fața Guvernului, dacă autoritățile nu vor răspunde cerințelor lor.

de Ioana Mircea    |    22 Iun 2023   •   18:48

Update 21.00 Minerii suspendă greva, după întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Marius Budăi. Șeful Guvernului a promis că se va întâlni cu Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a vedea ce s-a întâmplat în perioada 2001-2021, respectiv în perioada de incertitudine.

Minerii speră ca pensiile lor să se calculeze după condiții speciale. Acest lucru ar presupune 1500 de lei în plus pentru fiecare lună. Oamenii amenință că dacă guvernanții nu se țin de cuvânt, se vor întoarce în grevă.

Știrea inițială

Revolta minerilor de la Complexul Energetic Oltenia s-a mutat astăzi la geamul premierului Marcel Ciolacu. Autoritățile vor să pună lacătul și pe ultimele termocentrale din România.

Manifestanții protestului să plâng că nu beneficiază de un program de protecție socială din partea statului, dar şi pentru că nu le sunt acordare sporurile pentru condițiile de muncă. A fost nevoie și de intervenția medicilor, întrucât mai multor persoane li s-a făcut rău.

Mai mult decât atât, minerii susțin că nu le sunt oferite nici sporurile aferente condițiilor de muncă. Oamenii au amenințat că mâine, ca ultim protest, își vor da foc în fața Guvernului, dacă nu vor fi luate măsuri.

Citește și: Minerii care au intrat în greva foamei, în studioul Antena 3 CNN. Ministrul Budăi: "Problema va fi încheiată astăzi"

 

×
Subiecte în articol: protest mineri
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close