Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Nu e nimeni aici!" | Ce le-a pregătit Aleksandr Lukaşenko luptătorilor Wagner care au oprit rebeliunea în schimbul refugiului în Belarus

"Nu e nimeni aici!" | Ce le-a pregătit Aleksandr Lukaşenko luptătorilor Wagner care au oprit rebeliunea în schimbul refugiului în Belarus

Situația grupării Wagner rămâne învăluită în mister, după rebeliunea care a dus la cucerirea orașului Rostov pe Don, a continuat cu un marș spre Moscova și a fost oprită brusc, pe 24 iunie, după o înțelegere mediată de liderul belarus, Aleksandr Lukașenko.

"Nu e nimeni aici!" | Ce le-a pregătit Aleksandr Lukaşenko luptătorilor Wagner care au oprit rebeliunea în schimbul refugiului în Belarus
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   19:03

Lukașenko le-a pregătit mercenarilor o tabără militară, după ce le-a promis acestora că pot vină în Belarus, urmându-și liderul, Evgheni Prigojin.

După ce a confirmat prezența lui Prigojin în țara sa, liderul de la Minsk a surprins pe toată lumea anunțând că șeful Wagner nu se mai află în Belarus, ci în Rusia.

Corespondentul CNN Matthew Chance a filmat tabăra pregătită pentru combatanții Wagner de autoritățile belaruse iar surpriza relevată de ce a găsit la fața locului se dovedește la fel de mare ca și misterul privind locația actuală a lui Evgheni Prigojin.

Citește și: Fostul om de încredere al lui Prigojin rupe tăcerea: "Putin nu-l poate ucide"

"În această bază militară din Belarus, situată la aproximativ o oră de mers cu mașina de capitala Minsk, puteți vedea un vast oraș de corturi care, după cum ni s-a spus, pot găzdui aproximativ 5.000 de persoane. Corturile au fost ridicate în ultimele săptămâni.

Au existat fotografii din satelit ale acestui loc înainte și după amenajare. Cu toții am crezut că aceasta este locația în care se vor afla forțele Wagner, dacă vor veni în Belarus.

Corespondent CNN: "Un oraș de corturi în apropiere de Minsk, în care nu e nimeni!"

Aceasta a fost parte a unei înțelegeri mediate de Aleksandr Lukașenko. El i-a invitat pe combatanții Wagner și pe liderul lor să vină în Belarus, ca o modalitate de a dezamorsa revolta militară declanșată în Rusia luna trecută.

Ei bine, vreau să vă spun că, în acest moment, aceste corturi sunt complet goale. Nu este nimeni înăuntru. Este prea întuneric pentru a vă arăta interiorul, dar vă pot spune că sunt doar platforme de lemn, cu nimeni înăuntru în acest moment.

Dezvăluirile făcute recent de Lukașenko arată că planul nu este în funcțiune, ci este pus în așteptare. Se spune că Prigojin, liderul Wagner, se află în Rusia și niciun soldat Wagner nu a venit până acum aici.

Prin urmare, în acest moment nu știm dacă va fi sau nu un transfer al mercenarilor Wagner în Belarus. Tot ce vă putem spune este că nu s-a întâmplat până acum", a transmis corespondentul CNN Matthew Chance.

Foto: Corespondentul CNN Matthew Chance în tabăra de corturi pregătită în Belarus pentru mercenarii Wagner

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close