Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Brânzeturile s-au scumpit. Se poate ajunge chiar şi la o dublare a preţurilor

Brânzeturile s-au scumpit. Se poate ajunge chiar şi la o dublare a preţurilor

În pieţele agroalimentare din Capitală, brânzeturile s-au scumpit cu peste 5 lei pe kilogram faţă de anul trecut. Telemeaua veche de oaie, de exemplu, a ajuns şi la 43 de lei pe kilogram în unele magazine.

Brânzeturile s-au scumpit. Se poate ajunge chiar şi la o dublare a preţurilor
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   19:06

Crescătorii de vaci, dar şi procesatorii din industria lactatelor, spun că scumpirile vor continuă chiar şi până la o dublare a preţurilor, dacă anul agricol 2022 va fi unul secetos. Între timp, din cauza scumpirilor, românii îşi cumpără brânză la suta de grame.

Laptele la poarta fermei era 1 leu şi 50 de bani anul trecut în septembrie. Astăzi preţul ajunge la 2 lei pe litrul, iar scumpirile nu se vor opri aici, spun fermierii.

Procesatorii admit că au scumpit deja produsele lactate şi spun că vor continua să majoreze preţurile.

Scumpirile pot continuă chiar şi până la o dublare a preţurilor

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, admite că ne confruntăm cu o criza economică. "Faptul că alimentele se scumpesc şi sunt mai greu de accesat înseamnă că suntem într-o manifestare a unei crize economice nu alimentare", a spus el.

Până acum Guvernul a intervenit pentru a stopa scumpirile la raft doar prin plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close