Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Suma pe care o plătesc românii, anul acesta, pentru a sărbători Ignatul

Suma pe care o plătesc românii, anul acesta, pentru a sărbători Ignatul

Chiar dacă mâine este Ziua de Ignat, românii deja s-au grăbit să taie porcul. Pentru unii, devine motiv de petrecere fapt pentru care încă de la primele ore ale dimineții s-a simțit mirosul de ţuică fiartă şi carne friptă în gospodării.

de Ioana Mircea    |    19 Dec 2023   •   18:56

Românii vor sărbătorii mâine Ignatul. Unii aleg să meargă pe vechea tradiție și să taie porcul în gospodărie, alții aleg să cumpere carne pentru sarmale şi piftie din măcelării. Cumpără exact cât mănâncă şi nici nu muncesc atât de mult. 

În comuna Orşova, o mare parte din gospodari au sărbătorit Ignatul mai devreme. Bucatele pentru masa de Crăciun deja sunt pregătite.

Sarmalele sunt împachetate, iar cârnaţii au fost puşi la afumat.

Citește și: Amenda uriașă pe care o riscă românii care își cumpără porc pentru Crăciun. Un bărbat din Satu Mare va plăti mii de lei, după ce a încălcat o regulă esențială

Cei care sărbătoresc mâine Ignatul vor plăti pentru kilogramul de porc în viu între 15 şi 20 de lei.

Românii care vor să cumpere doar strictul necesar, plătesc aproximativ 22 de lei pe kilogramul de carne tocată, 30 de lei pentru ceafa de porc. Caltaboşul costă 18 lei, iar cotletul 22.

×
Subiecte în articol: Ignat carne porc
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close