Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primarul Kievului, Vitali Kliciko: "Acestea sunt condițiile în care suntem dispuși să negociem cu Rusia!"

Primarul Kievului, Vitali Kliciko: "Acestea sunt condițiile în care suntem dispuși să negociem cu Rusia!"

Strategia lui Vladimir Putin în Ucraina reiese clar din ultimele acțiuni ale armatei ruse.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   18:52

Liderul de la Kremlin vrea să lase în frig și întuneric țara pe care a invadat-o, spune primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-un interviu în exclusivitate la News Hour with CNN, cu referire la bombardamentele masive cu rachete efectuate de armata rusă începând de luni dimineața

Kliciko susține că Rusia nu duce un război în Ucraina, ci pune în practică un genocid împotriva poporului ucrainean.

Vitali Kliciko: "Putin vrea Ucraina, dar fără ucraineni"

"Nu e un război, e un genocid împotriva populației ucrainene. Putin vrea Ucraina, dar fără cetățenii ucraineni! Toată lumea trebuie să înțeleagă asta! Iar acum distruge centralele din Ucraina. Asta înseamnă că își dorește ca oamenii să înghețe de frig", a spus primarul Kievului.

El crede că amenințările președintelui rus, că ar putea recurge inclusiv la arsenalul nuclear, reprezintă o cacealma.

"Dacă Putin ar folosi o armă nucleară, ar fi dramatic nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Rusia şi pentru întreaga lume. De aceea, din punctul meu de vedere, e doar un bluf", a estimat Kliciko.

El avertizează, pe de altă parte, că Moscova vrea în continuare Kievul - un obiectiv pe care l-a ratat la începutul invaziei.

Vitali Kliciko: "Suntem deschiși să negociem, dar plecați, până la ultimul rus, din Ucraina!"

"Kievul a fost şi încă este ținta armatei ruse. De aceea avem nevoie de sisteme anti-rachetă, pentru siguranța cetățenilor noștri. Sistemele anti-rachetă sunt foarte importante pentru Ucraina, vă rugăm să ne ajutați!", a declarat el, reiterând apelurile similare ale președintelui Volodimir Zelenski.

Insistând că ucrainenii sunt pregătiți pentru orice scenariu, chiar și pentru cel mai rău, și anticipând că "Putin a pierdut deja războiul", primarul Kievului a arătat și care sunt condițiile în care liderii ucraineni vor negocia pacea cu Rusia.

"Suntem deschiși să negociem, să vorbim de compromis, să vorbim cu Rusia, însă doar când până și ultimul soldat rus va părăsi Ucraina! Suntem gata să vorbim, dar vă rugăm, părăsiți teritoriile noastre!", a concluzionat el.

×
Subiecte în articol: Vitali Kliciko Rusia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close