Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cum îţi alegi cura de slăbire. Carmen Brumă prezintă topul criteriilor: "Nu poți să te joci de-a slăbitul"

Cum îţi alegi cura de slăbire. Carmen Brumă prezintă topul criteriilor: "Nu poți să te joci de-a slăbitul"

Există numeroase diete care duc la pierdere de kilograme. Ca o dietă să funcționeze trebuie să fie realizabilă și adaptată fiecăruia în parte. Carmen Brumă dezvăluie ce trebuie să iei în calcul atunci când îți alegi cura de slăbire.

Cum îţi alegi cura de slăbire. Carmen Brumă prezintă topul criteriilor: "Nu poți să te joci de-a slăbitul"
Sursa foto: instagram.com/carmenbrumaofficial
de Silvia Preda    |    30 Iun 2022   •   23:24

"Sunt în mod evident foarte multe diete care te duc la pierdere de kilograme. Ce mi se pare mie important este cu ce rămâi după aceste diete. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi să sintetizăm niște criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți alegi cura de slăbire ar fi următoarele:

  • să nu excludă grupe alimentare majore
  • să nu-ți creeze carențe în organism 
  • să-ți ofere nivelul de energie necesar astfel încât să-ți poți desfășura viața 
  • să-ți ofere o soluție pentru după ce termini cura de slăbire.

Nu poți să te joci de-a slăbitul-îngrășatul, pentru că este cea mai proastă variantă pentru sănătate", a spus Carmen Brumă la Antena 3.

Carmen Brumă: Mâncăm de plictiseală, de poftă, de furie

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mâncăm adesea din motive care nu au legătură cu senzația de foame. Mâncăm de plictiseală, de poftă, mâncăm de furie, mâncăm de frustrare, mâncăm de bucurie, a arătat Carmen Brumă. Deci noi practic ne mâncăm emoțiile, a adăugat ea. Nu mâncăm doar că ne e foame, aşa cum ar trebui.

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să respecţi senzația de foame!

"Dacă noi pur și simplu am respecta aceste două mecanisme pe care ni le-a dat natura, senzația de foame și senzația de sațietate, astea sunt cele mai bune formule de calcul, dacă tu ți-ai respecta foamea și sațietatea, nu ai avea niciodată probleme cu greutatea", a spus Carmen Brumă, la Antena 3.

Carmen Brumă, avertisment despre dieta postului intermitent: "Femeile trebuie să aibă grijă la această fereastră de restricţie calorică!"

Unele femei au efecte secundare de la postul intermitent (intermittent fasting), adică un program alimentar care alternează perioade de post cu perioade de luat masa.

"În special femeile e bine să aibă grijă la această fereastră de restricție calorică, la această bucată de timp în care nu mănâncă, între 12-14 şi 16 ore e recomandabil, pentru că în cazul femeilor există niște hormoni cheie în ovulație", a spus Carmen Brumă la Antena 3.

 Există posibilitatea să scadă fertilitatea, avertizează ea.

Carmen Brumă a slăbit 37 de kilograme. "De vreo 30 de ani mă menţin"

 

×
Subiecte în articol: Carmen Bruma dieta cura de slabire
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close