Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Explicaţiile ministrului Energiei pentru românii disperaţi de facturile uriaşe: "Poate chiar a fost un cartel între furnizori și au mărit facturile intenționat"

Explicaţiile ministrului Energiei pentru românii disperaţi de facturile uriaşe: "Poate chiar a fost un cartel între furnizori și au mărit facturile intenționat"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ascultat drama pensionarilor care au primit facturi uriașe la energie şi gaze şi a făcut apel la autorități să înceapă controalele. „Este o bătaie de joc la adresa românilor, iar furnizorii profită de asta" spune ministrul.

Explicaţiile ministrului Energiei pentru românii disperaţi de facturile uriaşe: "Poate chiar a fost un cartel între furnizori și au mărit facturile intenționat"
Sursa foto: Colaj Hepta / Antena3
de Claudia Popovici    |    11 Ian 2022   •   22:20

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit în direct la Sinteza Zilei cu pensionarii care au fost îngenunchiați de facturile uriașe la energie şi gaze. După ce i-a ascultat ministrul s-a declarat înmărmurit şi a cerut colegilor de la guvernare să înceapă controalele pentru a sprijini ANPC în lupta cu furnizorii care au lansat pe piaţă facturi uriașe ilegale.

„Am rămas înmărmurit la cazurile prezentate. Mi se pare că furnizorii îşi bat joc de oameni. Faptul că nu au o atitudine normală, profesionistă în relaţia cu un client şi le mai spun şi cu nonșalanță să consume mai puţin.

Poate să fie a doua factură plafonată, dar unde se găsește compensarea. Furnizorii nu au informat corect oamenii. Deci a fost o păcăleală la adresa clienților. Soluția este ca instituțiile care trebuie să facă controale să le ducă la capăt, dacă nu le-au început să le înceapă.

În afară de ANPC nicio altă instituție nu face control. Am încredere că ANPC dacă a câștigat procesul cu băncile, va câştiga şi cu furnizorii, să vină şi ANRE şi eventual şi Antifrauda lângă ei. Amenzile pe care le poate da ANRE-ul nu se compară cu nimic", a spus ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Poate chiar a fost un cartel între furnizori și au mărit facturile intenționat"

„Eu cred că şi ANRE-ul şi Consiliul Concurenţei se pot autosesiza să verifice dacă nu cumva fost un cartel între furnizori. Inclusiv aseară spuneam că stau uneori să mă gândesc că poate oamenii aştia au făcut intenționat acest lucru, să creeze această problemă. Au dat drumul la nişte facturi în piaţă care nu erau conform legii. De ce le-au dat drumul? Stau să mă gândesc. Poate împreună cu dvs şi cu ceilalți membrii din guvern reușim să îi urnim. Este o bătaie de joc la adresa românilor, iar furnizorii profită de asta", a spus ministrul Energiei Virgil Popescu la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Citiţi şi: Expert: "Ministrul Energiei a făcut un denunţ public". Câţi furnizori care au emis facturi ilegale pentru furt vor fi anchetaţi

Citiţi şi: Ministrul Energiei, despre cum vor returna furnizorii banii oamenilor care au primit facturi greșite la energie şi gaze 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close