Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marian Munteanu dezvăluie programul pentru câștigarea Primăriei Capitalei

Marian Munteanu dezvăluie programul pentru câștigarea Primăriei Capitalei

Marian Munteanu dezvăluie programul pentru câștigarea Primăriei Capitalei
de M.Z.    |    13 Apr 2016   •   23:02

Candidatul PNL la Primăria București, Marian Munteanu, a detaliat miercuri, la Antena 3, care vor fi prioritățile sale, în cazul în care va conduce Capitala.

Liderul demonstranţilor din Piaţa Universităţii din iunie 1990 a promis că, dacă va ajunge primarul Bucureștiului, va opri furtul din instituție, va înființa un corp de control al primăriei și va crea consilii civice.

”Voi institui în pirmărie, dacă voi ajunge, consilii civice. Noi avem consilii locale, dar vreau să avem și consilii civice”, a spus Marian Munteanu, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Cum a ajuns PNL la candidatura lui Marian Munteanu

Întrebat cum a ajuns PNL să-l susțină pe el, Marian Munteanu a amintit de relația bună pe care a avut-o de-a lungul timpului atât cu PNL, cât și cu țărăniștii.

”Dar îmi pare rău pentru Ludovic Orban, pentru că știu că a muncit mult, ca să pregătească un plan pentru București, ca și domnul Cristian Bușoi”, a spus Munteanu.

Totodată, Marian Munteanu a ținut să sublinieze cu spune el că nu va face niciodată, dacă va ajunge primarul Capitalei. ”Eu unu fur și nu mint”, a promis liderul demonstranţilor din Piaţa Universităţii din iunie 1990.

Au dreptul ortodocșii la Catedrală?

Referitor la proiectul Catedralei Mântuirii Neamului, Munteanu spune că ortodocșii au dreptul că aibă această construcție.

”Aşa cum microbiştii au în Arena Naţională un stadion care a costat de trei ori mai mult decât Catedrala, aşa cum iubitorii de teatru au dreptul la un Teatru Naţional, renovat cu 170 de milioane de euro, aşa şi creştinii ortodocşi, cei mai numeroşi contribuabili, au dreptul la un astfel de lăcaş”, replicat candidatul PNL la Primăria București.

Munteanu: Este imposibil să mă trezesc cu un dosar penal

În ce privește eventuale probleme cu justiția, Marian Munteanu a spus că este imposibil ca el să se poată trezi cu un dosar penal.

Marian Munteanu: Petre Roman va avea probleme

”Domnul Petre Roman cred că va avea probleme. Va trebui să răspundă pentru faptele domniei sale în fața celor în drept”, a spus Marian Munteanu, referindu-se la mineriade.

Marian Munteanu: Am fost membru al PCR. Era o aiureală

Răspunzând unor întrebări-fulger, Marian Munteanu a spus că a fost membru PCR, dar a precizat că nu regretă și că ”era un fleac”.

A explicat că a trebuit să fie membru al Partidului Comunist, pentru a putea rămâne în învățământ, având în vedere că era asistent universitar.

Marian Munteanu: Cioloș, cel mai bun premier din ultimii 26 de ani

Întrebat care a fost cel mai bun primar al Capitalei, în ultimii 26 de ani, Marian Munteanu a răspuns că nu știe care a fost cel mai bun, dar ”Traian Băsescu nu poate fi depășit”.

Despre cel mai bun președinte din ultimii 26 de ani, Munteanu l-a amintit pe Emil Constantinescu, iar depre cel mai bun premier a spus că ar fi Dacian Cioloș.

”Dar în ultima vreme sunt destul de decepționat. Totuși, e un profesionist în comparație cu ceilalți și un administrator bun”, a adăugat Marian Munteanu.

Ce-l recomandă pe Munteanu ca primar al Capitalei?

Întrebat de ce crede că ar putea schimba fundamental Capitala și de ce ar fi mai potrivit decât contrandidatul său de la PSD, Gabriela Firea, liderul demonstranţilor din Piaţa Universităţii din iunie 1990 a răspuns: 

”Pentru a rezolva problemele Primăriei Capitalei trebuie un pic mai mult și dânsa e într-un partid care cred că nu o să-i ofere suficientă libertate. Iar cu mine nu le merge”, a replicat Marian Munteanu.

Care este cea mai mare durere a lui Marian Munteanu

Candidatul PNL la Primăria București, Marian Munteanu, a mărturisit miercuri, la Antena 3, că cea mai mare durere a sa este aceea că nu are copii.

”Eu nu am copii. Să știți că nu este o durere mai mare ca aceea să nu ai copii”, a comentat liderul demonstranţilor din Piaţa Universităţii din iunie 1990.

Întrebat cine din PNL l-a recomandat pentru candidatura la Capitală, Munteanu a spus de Atanasiu și Predoiu, însă susține că nu-și mai amintește exact care dintre ei.

”Domnul Atanasiu sau domnul Predoiu. (...) M-a sunat domnul Atanasiu după punerea sub acuzare a lui Orban. Inițial, am vorbit cu câteva zile înainte, dar nu despre candidatură, ci despre programul meu. (...) Mi s-a propus acum câteva zile”, a spus Munteanu, care părea să nu mai știe zilele săptămânii.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL, în trei luni, pentru Primăria Capitalei.

Procurorii DNA au anunţat luni că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

PNL schimbă candidatul pentru Primăria Capitalei. Bușoi, înlocuit cu Ludovic Orban

Citiți și Un PNL-ist își atacă partidul: ”Nu îl susțin pe Marian Munteanu. E o imbecilitate, PNL e în derivă”

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close