Antena 3 CNN Externe Agenţiile de turism la negru, un pericol pentru turişti în sezonul estival

Agenţiile de turism la negru, un pericol pentru turişti în sezonul estival

Agenţiile de turism la negru, un pericol pentru turişti în sezonul estival
Sursa foto: Vacanta exotica
28 Iun 2009   •   11:02

În plin sezon estival, turismul la negru înfloreşte. Operatorii din turism avertizează că în spatele pachetelor turistice tentante se pot ascunde adevărate capcane. Agenţiile de turism fără licenţă ar putea chiar să pună în pericol viaţa celor care solicită servicii de transport, cazare şi masă în această perioadă.

Turiştii care apelează la serviciile unor agenţii de voiaj care vin cu oferte tentante pot avea parte de surprize neplăcute. Potrivit ziariştilor de la Evenimentul Zilei, sunt tot mai multe cazuri de operatori care nu plătesc pentru serviciile contractate de turişti.

Unele agenţii de turism oferă excursii la preţuri exorbitante, dar fără să deţină licenţă şi fără să plătească taxe la stat. Mai mult, unii dintre clienţii care şi-au cerut banii înapoi pentru serviciile neonorate, n-au mai primit nimic.

Lipsa unei informări corecte despre orarul şi traseul curselor aviatice sau neinformarea cu privire la categoria hotelului sau a restaurantului în care clienţii vor servi masa sunt alte probleme reclamate de turişti.

Alte situaţii sunt de-a dreptul hilare. Unii dintre turişti nu au putut lua legătura cu operatorul turistic pentru rezolvarea unor probleme apărute în timpul sejurului, pentru că singurul angajat al agenţiei, patron totodată, era plecat în concediu de odihnă.

În primele cinci luni ale acestui an, inspectorii Corpului de Control din Ministerul Turismului au sanţionat 110 unităţi turistice şi le-au somat să să remedieze deficienţele apărute în timpul controalelor.

De situaţii neplăcute pot avea parte şi cei care apelează la particulari pentru a se caza. Cele mai multe astfel de situaţii se întâlnesc pe litoral, unde turiştii riscă, de cele mai multe ori, să fie cazaţi în condiţii insalubre.

Antena 3

×
Subiecte în articol: agentie de turism
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close