Antena 3 CNN Externe Tacticile noului comandant militar rus în Ucraina, dezvăluite de SUA | A fost supranumit "Măcelarul din Siria"

Tacticile noului comandant militar rus în Ucraina, dezvăluite de SUA | A fost supranumit "Măcelarul din Siria"

Numirea lui Alexandr Dvornikov la comanda operațiunilor militare din Ucraina este în concordanță cu felul în care Moscova gestionează acest conflict, spune consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan.

Tacticile noului comandant militar rus în Ucraina, dezvăluite de SUA | A fost supranumit "Măcelarul din Siria"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Apr 2022   •   16:48

Dvornikov (foto), supranumit "Măcelarul din Siria", și-a câștigat "renumele" în urma operațiunilor pe care le-a condus în această țară, în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, susținut de Moscova.

Sub comanda lui Dvornikov, un general în vârstă de 60 de ani, forțele ruse au fost acuzate de bombardarea deliberată a zonelor civile.

Anterior, Dvornikov a servit și în Cecenia.

Într-un interviu în cadrul emisiunii "Face the Nation" de la CBS, Jake Sullivan a estimat că numirea lui Dvornikov este un indiciu că Rusia intenționează să mențină în Ucraina "tactica pământului pârjolit".

"Am văzut atrocități, crime de război, omoruri în masă și imagini îngrozitoare (...) din orașe precum Bucha, precum și atacul cu rachete de la Kramatorsk. Cred că (numirea lui Dvornikov la comandă) este un indiciu că vom vedea mai multe astfel de fapte", a comentat oficialul american.

Fost director CIA: "În Siria, rușii erau renumiți pentru depopulare"

Evaluarea lui Sullivan a fost reflectată de spusele generalul David Petraeus, fost director al CIA.

"Rușii erau cunoscuți în Siria pentru crearea 'zonele de depopulare'. Asta au făcut în Aleppo. Au făcut la fel și în alte zone. Și cred că ne putem aștepta la asta (în Ucraina)", a spus Petraeus la CNN. 

Moscova a negat orice implicare în moartea civililor din Bucha și a catalogat informațiile despre crimele comise acolo de trupele ruse drept falsuri.

De asemenea, Rusia a negat că ar fi executat atacul asupra civililor din Kramatorsk, soldat cu 57 de morți, potrivit ultimului bilanț al autorităților ucrainene.

×
Subiecte în articol: Alexandr Dvornikov
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close