Antena 3 CNN Externe Australia se alătură SUA și boicotează Jocurile de iarnă de la Beijing

Australia se alătură SUA și boicotează Jocurile de iarnă de la Beijing

Australia se va alătura Statelor Unite într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a declarat miercuri premierul Scott Morrison, în timp ce alţi aliaţi au luat în calcul măsuri similare pentru a protesta faţă de situaţia drepturilor omului din China.

Australia se alătură SUA și boicotează Jocurile de iarnă de la Beijing
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Dec 2021   •   08:51

Statele Unite au declarat că oficialii guvernului său vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing din februarie din cauza "atrocităţilor" din China în domeniul drepturilor omului, la doar câteva săptămâni după discuţii menite să atenueze relaţiile tensionate dintre cele mai mari două economii ale lumii.

China a declarat că Statele Unite vor "plăti preţul" pentru această decizie şi a avertizat că va lua contramăsuri ca răspuns, dar nu a oferit detalii. Morrison a declarat că decizia de miercuri a fost luată din cauza eforturilor Australiei de a redeschide canalele diplomatice cu China, pentru a discuta despre presupusele abuzuri ale drepturilor omului în regiunea Xinjiang, din vestul îndepărtat, şi despre măsurile luate de Beijing împotriva importurilor australiene.

Oficialul australian a precizat că sportivii vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă, dar nu şi oficialii guvernamentali. Legăturile diplomatice ale Australiei cu China au avut de suferit în ultima vreme din cauza originii COVID-19 şi a relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

Surse media susţin că şi Marea Britanie şi Japonia iau în considerare boicotul diplomatic, informează Mediafax.

×
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close