Antena 3 CNN Externe El este Brian, tânărul fără studii în drept care a câştigat zeci de cazuri în instanţă | Detaliul care l-a adus în atenţia poliţiei

El este Brian, tânărul fără studii în drept care a câştigat zeci de cazuri în instanţă | Detaliul care l-a adus în atenţia poliţiei

Un tânăr, supranumit "Mike Ross din viața reală”, cu referire la popularul personaj din serialul TV "Suits”, a activat ca şi avocat, fără studii formale în drept, şi a câștigat peste 26 de cazuri în instanţă. Visul său s-a sfârşit brusc când un alt avocat a făcut o reclamație.

El este Brian, tânărul fără studii în drept care a câştigat zeci de cazuri în instanţă | Detaliul care l-a adus în atenţia poliţiei
Sursa foto: Captură video Youtube Citizen TV Kenya
de Claudia Popovici    |    07 Noi 2023   •   23:28

Tânărul Brian Mwenda Njagi, din Kenya, şi-a obținut titlul de apărător de succes, după ce a reușit să se prezinte ca un avocat calificat la Societatea de Drept din Kenya (Law Society of Kenya – LSK).

Niciunul dintre judecătorii în fața cărora a susţinut cu succes cele 26 de cazuri nu l-a suspectat nicio clipă că acesta nu este un avocat real.

Instanța a devenit, însă, suspicioasă în luna septembrie a acestui an când care a primit plângeri din partea unui avocat care s-a plâns că nu-și poate accesa contul.

Astfel, s-a descoperit că tânărul falsificase contul avocatului Brian Mwenda și a solicitat un certificat de practică juridică după ce i s-a acordat acces la sistem.

Cu dovezile evidente, falsul avocat kenyan a fost arestat sub acuzația de uzurpare a identității unui avocat, notează presa din Kenya. 

Povestea sa a devenit virală, iar tânărul a fost supranumit  "Mike Ross din viața reală", cu referire la popularul personaj din serialul TV "Suits", unde un tânăr strălucit care lucrează la o firmă de avocatură de profil reprezintă cu succes clienți, în ciuda faptului că nu are studii formale de drept.

Cazul falsului avocat a atras atenţia unui magnat kenyan care s-a oferit să îi plătească banii pentru cauțiune, declarându-se impresionat de antecedentele tânărului în instanță. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorului. 

Reacția internauţilor, după arestarea falsului avocat kenyan

Arestarea tânărului a produs un val de reacţii pe internet care cer instanței să îl ajute să devină avocat în legalitate. 

"Acest om este talentat și are cunoștințe înnăscute. Ar trebui să fie recompensat de guvern",

"Rușine avocaților care au fost învinși de cineva care nu a intrat niciodată în vreo facultate de drept",

"Eu zic să se reprezinte singur pe apărare şi dacă va câştiga să îl promovați pe o poziție într-un consiliu superior",

"Ar trebui să i se ofere posibilitatea de a practica avocatura, după ce obține toate formele de studii de care are nevoie. E păcat să îl ţină închis", sunt doar câteva din reacțiile internauţilor pe reţelele sociale. 

×
Subiecte în articol: avocat fals Kenya procese succes instanta
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close