Antena 3 CNN Externe Belarus lansează o inspecție surpriză a trupelor ca răspuns la exercițiul NATO

Belarus lansează o inspecție surpriză a trupelor ca răspuns la exercițiul NATO

Inspecția surpriză a forțelor armate din Belarus intră marți în etapa a doua și vine ca răspuns la un exercițiu militar NATO, care se desfășoară în țările membre ale alianței, a declarat marți ministrul apărării din Belarus Viktor Khrenin.

Belarus lansează o inspecție surpriză a trupelor ca răspuns la exercițiul NATO
Sursa foto: Twitter/ Blaze Trends
de Cerasela Stafie    |    10 Mai 2022   •   17:24

"Am lansat o inspecție a forțelor noastre de reacție rapidă și va intra în a doua etapă mai târziu astăzi. Mișcarea este un răspuns relevant la exercițiul Defender Europe pe care țările NATO îl desfășoară de la 1 mai", a scrie agenția de presă Belta.

Belarusul poate vedea ”fiecare mișcare pe care o fac țările NATO. ”Putem vedea ce forțe operative de batalion sunt desfășurate și în ce zone de antrenament, precum și ce sarcini militare urmează să le practice”, a spus Khrenin.

”Fiind conștienți de amenințările specifice pe care le-ar putea reprezenta, am reacționat în consecință, trimițând trupe în anumite zone”, a spus ministrul apărării din Belarus.

În perioada 1 - 27 mai, un exercițiu multinațional la scară largă, Defender Europe 2022, are loc în 19 state europene, precum și în Marea Baltică și Marea Nordului.

Vor fi testate diverse opțiuni de desfășurare a forțelor aliate în Europa, se va verifica pregătirea și capacitățile infrastructurii statelor europene pentru primirea și desfășurarea trupelor de întărire, utilizarea grupurilor de trupe și sprijinul lor în timpul unei operațiuni în Europa de Est și statele baltice.

Exercițiul folosește terenurile de antrenament și centrele de antrenament ale statelor vecine cu Belarus. Se desfășoară în Adazi (Letonia), Pabrade (Lituania), Zagan, Orzysz (Polonia) și Drawsko (Polonia).

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close