Antena 3 CNN Externe Cea mai tare utilizare a BRAZILOR de Crăciun, DUPĂ trecerea sărbătorilor. "Ne-ar putea feri de inundaţii catastrofale"

Cea mai tare utilizare a BRAZILOR de Crăciun, DUPĂ trecerea sărbătorilor. "Ne-ar putea feri de inundaţii catastrofale"

Cea mai tare utilizare a BRAZILOR de Crăciun, DUPĂ trecerea sărbătorilor. "Ne-ar putea feri de inundaţii catastrofale"
de O.P.    |    29 Dec 2014   •   07:11

O echipă de voluntari din Marea Britanie foloseşte brazii tăiaţi anul acesta drept scut împotriva inundaţiilor. Aşa că brazii ce stau acum decoraţi în casele britanicilor vor ajunge să fie înfipţi pe malurile râurilor sau îngropaţi în nisip pe plaje peste numai câteva săptămâni.

Brazii de Crăciun au stat la loc de cinste în casele britanicilor, însă acum vor primi o altă întrebuinţare. În loc să îi arunce, pur şi simplu, oamenii îi duc la o organizaţie nonguvernamentală ce îi plantează pe coaste, pentru a preveni inundaţiile.

Doar anul trecut, voluntarii au plantat cinci sute de brazi pe coastă, ca o barieră între ape şi localităţile locuite. Iar asta i-a protejat de inundaţii. Este un aspect deosebit de important, mai ales că multe din locuinţe se situează sub nivelul apei, la câţiva zeci de metri de coastă. Chiar şi brazii tăiaţi, dar care nu au fost cumpăraţi, pot servi acest scop ecologic.

Brazii încetinesc fluxul râurilor, previn eroziunea şi, astfel, reduc riscul de inundaţii.

Localnicii sunt convinşi că metoda funcţionează, aşa că, peste câteva săptămâni, vor planta noii brazi, cei tăiaţi anul acesta.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close