Antena 3 CNN Externe Chinezii evită Malaysia Airlines, după dispariţia aeronavei cu 239 de pasageri la bord

Chinezii evită Malaysia Airlines, după dispariţia aeronavei cu 239 de pasageri la bord

Chinezii evită Malaysia Airlines, după dispariţia aeronavei cu 239 de pasageri la bord
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
27 Mar 2014   •   12:47

Un important operator de turism din China a anunţat scăderea cererilor pentru circuite turistice în Malaysia, în timp ce o altă companie chineză a decis anularea rezervărilor la zborurile companiei Malaysia Airlines, după dispariţia avionului Boeing 777, informează AFP.
   
Astfel, China International Travel Service, o companie de stat, a anunţat un "declin considerabil" al rezervărilor pentru circuite turistice în Malaysia, a declarat un reprezentant al operatorului, citat de cotidianul oficial China Daily.
   
La rândul său, China Youth Travel, o agenţie fondată de Liga tinerilor din Partidul Comunist chinez, a decis suspendarea rezervărilor de bilete la compania Malaysia Airlines şi transferarea rezervărilor deja făcute la alte companii, adaugă cotidianul China Daily.
   
"Având în vedere că Malaysia Airlines a fost implicată recent într-o serie de incidente, iar turiştii chinezi sunt îngrijoraţi în legătură cu rezultatele companiei privind siguranţa, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru protecţia cetăţenilor noştri", a precizat compania într-un comunicat.
   
Dispariţia avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, în urmă cu trei săptămâni, cu 153 de pasageri chinezi la bord, continue să provoace emoţie pe reţelele sociale din China, unde atât compania, cât şi autorităţile malaysiene au fost criticate vehement pentru gestionarea cazului.
   
Pe de altă parte, un zbor al Malaysia Airlines, care a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Seul, a fost nevoit să aterizeze luni la Hong Kong din cauza unor probleme apărute la circuitele electrice, ceea ce a reprezentat o nouă lovitură pentru imaginea companiei în rândul opiniei publice din China.
   
În plus, 77,7 a sută dintre persoanele intervievate într-un sondaj realizat pe Internet au afirmat că dispariţia zborului MH370 le-ar putea descuraja să mai viziteze Malaysia.
   
Sondajul a fost realizat în rândul a 59.582 de persoane, iar rezultatele au fost publicate de site-ul de ştiri Sina.com.
   
Fluxul de turişti chinezi spre Malaysia a crescut cu 15 la sută anul trecut, ajungând la 1,8 milioane. China este cea de-a treia ţară de origine pentru turiştii chinezi care vizitează Malaysia, după Singapore şi Indonezia.  

×
Subiecte în articol: avion disparut malaysia airlines
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close