Antena 3 CNN Externe Cine ar fi crezut? Papa Francisc obişnuieşte SĂ SE FURIŞEZE, noaptea, afară din Vatican

Cine ar fi crezut? Papa Francisc obişnuieşte SĂ SE FURIŞEZE, noaptea, afară din Vatican

Cine ar fi crezut? Papa Francisc obişnuieşte SĂ SE FURIŞEZE, noaptea, afară din Vatican
Sursa foto: Foto: taringa.net
04 Dec 2013   •   09:55

Arhiepiscopul Konrad Krajewski, cunoscut drept "agentul carităţii Papei Francisc" a sugerat, într-un interviu acordat recent, că Papa îl însoţeşte noaptea, pe ascuns, în afara Vaticanului, deghizat, pentru a le oferi alinare persoanelor nevoiaşe din Roma, scrie The Huffington Post.

Totodată, o sursă din Roma a declarat pentru Huffington Post că membrii Gărzii Elveţiene Pontificale ştiu că Papa Franisc se aventurează uneori pe timpul nopţii, în afara Vaticanului, deghizat în haine de preot, pentru a se întâlni cu bărbaţi şi femei care trăiesc pe străzi.

În interviul acordat, arhiepiscopul a lăsat să se înţeleagă că Papa Francisc îl însoţeşte atunci când merge noaptea, prin Roma, pentru a alina persoanele nevoiaşe.

"Dacă îi spun că voi merge în oraş într-o seară, există riscul ca el să insiste să vină cu mine", a spus arhiepiscopul Konrad Krajewski.

Papa Francisc nu este primul care părăseşte Vaticanul pe ascuns. Papa Ioan al XIII-lea obişnuia să facă asta pentru a se bucura de frumuseţile Romei, iar Papa Pius al XII-lea ar fi făcut-o în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta ca populaţia evreiască din Roma să fie pusă la adăpost.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close