Antena 3 CNN Externe "Cred că lumii i-ar fi frică de noi. Să îţi fie frică înseamnă să respecţi". Tinerii din Rusia tânjesc după Uniunea Sovietică

"Cred că lumii i-ar fi frică de noi. Să îţi fie frică înseamnă să respecţi". Tinerii din Rusia tânjesc după Uniunea Sovietică

"Cred că lumii i-ar fi frică de noi. Să îţi fie frică înseamnă să respecţi". Tinerii din Rusia tânjesc după Uniunea Sovietică
Sursa foto: Foto: www.wallpapersas.com
12 Iun 2014   •   12:48
Publicaţia The Independent a realizat un reportaj despre tinerii ruşi care încă tânjesc după gloria Uniunii Sovietice, cu toate că nu au trăit în perioada respectivă.

Tânăra Oksana Cernîşeva, studentă în primul an la jurnalism la Universitatea Internaţională din Moscova, crede că destrămarea Uniunii Sovietice a fost un dezastru.

"Era uriaşă şi puternică, apoi s-a prăbuşit", a declarat ea, referindu-se la URSS. Dar dacă pentru Putin regretul vine din gloria pierdută, pentru Cernîşeva, care are doar 18 ani şi s-a născut la cinci ani după destrămarea Uniunii Sovietice, este o opinie bazată aproape în totalitate pe istorisirile nostalgice ale părinţilor, susţine cotidianul britanic.

Imaginea unei puteri militare vaste ce impune respect este deosebit de atrăgătoare pentru Cernîşeva. "Cred că lumii i-ar fi frică de noi", susţine ea. "Să îţi fie frică înseamnă să respecţi", adaugă ea.

Potrivit reportajului The Independent, tânăra generaţie pare să rezoneze cu decizia lui Putin din acest an de a anexa Crimeea şi de a sprijini mişcările proruse din Ucraina.

Un institut independent de sondare a opiniei publice arată că rata ridicată de aprobare a preşedintelui rus în rândul tinerilor o depăşeşte pe cea din rândul generaţiei mai în vârstă, care îşi aminteşte de imperiu şi vede Crimeea şi Ucraina ca fiind ruseşti.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani îl susţin pe Putin mai mult decât orice alt segment de vârstă, a declarat Karina Pipiia, purtătoare de cuvânt a centrului.




 

×
Subiecte în articol: Uniunea Sovietica Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close