Antena 3 CNN Externe Cum a documentat Eva Braun viaţa privată a lui Adolf Hitler

Cum a documentat Eva Braun viaţa privată a lui Adolf Hitler

Cum a documentat Eva Braun viaţa privată a lui Adolf Hitler
30 Apr 2014   •   17:06

Eva Braun a fost cel mai intim cronicar al regimului nazist, care a reuşit să surprindă viaţa privată a lui Hitler cu ajutorul camerei de filmat. Înregistrările, însă, au fost multă vreme un mister: nu se ştia dacă există sau nu. Iar ele au fost scoase la lumină doar datorită obsesiei artistului german Lutz Becker pentru Adolf Hitler. Lutz Becker s-a născut în Berlin în anul 1941. Copilăria lui a fost atât de marcată de raidurile aeriene, că şi acum, la 70 de ani, încă îşi mai aduce aminte de îndemnul de la radio „Achtung! Achtung!“ (Atenţie!), să fugă din calea bombelor. „Când se producea explozia, schimbarea din presiunea aerului era enormă: oamenii începeau să sângereze din ochi, nas sau din urechi“, îşi aminteşte el.

De atunci, Becker se gândeşte la Hitler şi la ce-a făcut Führerul poporului german. „Am crescut într-o lume a minciunilor“, a spus el pentru The Guardian. În anii '50 şi-a descoperit pasiunea pentru film şi tot în acea perioadă au început să iasă la iveală adevăruri teribile despre unul dintre cele mai malefice regimuri din istorie.

Descoperirea

În timp ce făcea cercetări pentru teza sa, Lutz Becker a descoperit o poză în care Eva Braun, iubita lui Hitler, care i-a devenit soţie în ultimele momente ale vieţii, ţinea o cameră de filmat Siemens. Din moment ce exista o cameră de filmat, existau şi nişte filme, a presupus Becker. Nimeni nu reuşise să confirme locul unde ar putea fi ascunse aceste filme, sau măcar existenţa lor.

Cercetările lui Becker au fost cele care au schimbat percepţia lumii despre Führer şi despre soţia sa ariană (Braun s-a căsătorit cu Hitler cu o zi înainte să se sinucidă) care a murit împreună cu el în buncăr.

Continuarea pe Historia.ro

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close