Antena 3 CNN Externe Diaspora O familie de români, arestată în SUA, după ce ar fi folosit un copil de 10 ani pentru o serie de jafuri

O familie de români, arestată în SUA, după ce ar fi folosit un copil de 10 ani pentru o serie de jafuri

O familie de origină română a fost arestată de poliția din SUA, după ce a comis o serie de furturi în Miami și a implicat un minor în vârstă de 10 ani.

O familie de români, arestată în SUA, după ce ar fi folosit un copil de 10 ani pentru o serie de jafuri
Sursa foto: GettyImages
de Roxana Mihăiescu    |    04 Noi 2023   •   18:46

Eddie Rodríguez, purtătorul de cuvânt al departamentului de poliție, a dezvăluit că suspecții și-au extins operațiunile în comitatul Broward, ajungând chiar până în New York.

Familia de români ar fi folosit mai multe strategii și pretexte pentru a comite furturile de bijuterii. Una dintre cele mai șocante tactici pe care le-a adoptat a fost implicarea minorului pentru a stârni compasiunea victimelor lor.

De cele mai multe ori, indivizii au schimbat poveștile. Spre exemplu, aceștia au pretins că au nevoie de bani pentru a cumpăra benzină, medicamente sau un bilet de avion pentru a se întoarce în țara lor de origine.

Citește și: Un român a furat echipamente de lucru în valoare de 60.000 de euro și a lăsat zeci de oameni fără serviciu, în Franța

Dacă oamenii nu le ofereau ajutor, românii le furau bijuteriile pe ascuns. 

Poliția a documentat cel puțin 10 astfel de cazuri legate de această familie și deține înregistrări de supraveghere care îi prezintă în timpul comiterii infracțiunilor.

Într-unul dintre cazuri, unul dintre români s-a apropiat de o persoană care mătura în fața casei din Hialeh, a purtat o conversație cu aceasta, apoi a reușit să-i fure lanțul de la gât.

Până acum, au fost arestați trei membri ai familiei, iar copilul de 10 ani implicat în furturi se află în custodia Departamentului pentru Copii și Familii.

Poliția a recuperat cel puțin 50 de bijuterii de lux de la românii respectivi.

Ancheta este în curs, iar autoritățile din Hialeah avertizează comunitatea cu privire la acest tip de infracțiuni care implică minori, notează Telemundo, citat de Știri Diaspora. 

 

×
Subiecte în articol: jaf familie romani politie SUA
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close