Antena 3 CNN Externe După 70 de ani, Germania publică din nou "Mein Kampf"

După 70 de ani, Germania publică din nou "Mein Kampf"

După 70 de ani, Germania publică din nou "Mein Kampf"
25 Apr 2012   •   14:14

Landul Bavaria, din sudul Germaniei, va publica o nouă versiune a cărţii "Mein Kampf", scrisă de Adolf Hitler, în speranţa că va diminua popularitatea neonaziştilor.

Noua ediţie va fi însoţită de adnotări şi explicaţii ale unor istorici, care vor fi menite să sublinieze că o astfel de doctrină este neproductivă pentru umanitate.

Landul bavarez deţine drepturile de autor ale liderului nazist încă din 1945, atunci când acesta s-a sinucis, dar vor expira în 2015, titrează Der Spiegel.

Autorităţile se tem că mişcările neonaziste vor răspândi "Mein Kampf" în rândul tinerilor, iar aceste iniţiative vor fi imposibil de controlat.

"În trei ani, nu vom mai avea autoritatea asupra acestor drepturi de autor şi acest lucru îi va expune pe cei tineri, care pot fi infuenţaţi greşit de această carte"  a declarat Markus Soder, un oficial de rang înalt din Munchen.

Noua versiune va putea fi studiată în şcoli şi se va publica şi sub forma unui audiobook, care va conţine "comentarii şi argumente împotriva acestui fel de gândire, ce a dus la o catastrofă globală" a mai adăugat Soder.

"Mein Kampf" (Lupta mea) nu a mai fost publicată în Germania de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, dar nici nu a fost în vreun fel interzisă.

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close