Antena 3 Externe Erdogan anunță că Turcia nu vede cu ochi buni aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Erdogan anunță că Turcia nu vede cu ochi buni aderarea Finlandei și Suediei la NATO

de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   14:45
Erdogan anunță că Turcia nu vede cu ochi buni aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că nu este posibil ca Turcia, țară membră NATO, să vadă în mod pozitiv planurile Suediei și Finlandei de a adera la Alianță.

Liderul de la Ankara și-a motivat afirmațiile declarând că cele două țări sunt ”casa multor organizații teroriste”, potrivit Reuters.

În calitate de membru NATO, Turcia s-ar putea opune admiterii celor două țări.

”Urmărim cu atenție evoluțiile referitoare la Suedia și Finlanda, dar nu avem o opinie favorabilă”, a declarat Erdogan reporterilor.

Planurile Finlandei de a aplica pentru aderarea la NATO au fost anunțate joi. Toată lumea se așteaptă ca Suedia să adopte o poziție similară, ceea ce ar duce la extinderea alianței militare occidentale, lucru pe care președintele rus Vladimir Putin și-a propus să îl prevină.

Analiza politicii de securitate a guvernului suedez, care va fi folosită ca bază pentru decizia Cabinetului premierului Magdalena Andersson cu privire la aderare, a fost prezentată vineri parlamentarilor suedezi.

Raportul indică un număr de avantaje ale aderării la NATO - mai ales securitatea colectivă oferită de alianța militară de 30 de membri. În același timp, enumeră numeroase tactici, măsuri pe care Rusia le va lua probabil ca răzbunare.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close