Antena 3 Externe Grecia pune un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Turcia: 245 de persoane trec ilegal pe-acolo, zilnic

Grecia pune un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Turcia: 245 de persoane trec ilegal pe-acolo, zilnic

de Antena3.ro    |    07 Feb 2012   •   10:32
Grecia pune un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Turcia: 245 de persoane trec ilegal pe-acolo, zilnic
Sursa foto: Foto: allvoices.com

Autorităţile elene vor să amplaseze un gard dublu de sârmă ghimpată pe o lungime de aproximativ 10 metri şi în valoare de trei milioane de euro, la graniţa cu Turcia, informează Daily Mail. În zona vizată trec ilegal 245 de persoane pe zi.
   
Grecia a fost avertizată că eşecul său de a-şi controla graniţele ar putea conduce la o excludere din spaţiul Schengen.
   
Ministrul grec pentru Ordinea Publică, Christos Papoutsis, a declarat că gardul va fi realizat între satele Kastanies şi Nea Vyssa, în apropiere de oraşul Orestiada, iar lucrările vor începe luna următoare. Acesta va fi legat de o reţea de camere fixe cu vedere nocturnă care vor furniza imagini în timp real noului centru de comandament.
   
Majoritatea graniţei de 200 de kilometri dintre Grecia şi Turcia este delimitată de râul Evros, dar gardul va acoperi o porţiune în care cele două ţări sunt despărţite de uscat.
   
Planul lui Papoutsis a fost criticat de Comisia Europeană, care îl consideră o măsură pe termen scurt, care nu tratează rădăcina problemei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close