Antena 3 CNN Externe În Japonia au fost executate trei persoane, marcând o premieră pentru guvernul lui Fumio Kishida

În Japonia au fost executate trei persoane, marcând o premieră pentru guvernul lui Fumio Kishida

Trei persoane au fost executate în Japonia, marcând o premieră pentru guvernul lui Fumio Kishida. Condamnaţii au fost anunţaţi cu câteva ore înainte. Mai multe organizaţii pentru drepturile omului cer schimbarea legii.

În Japonia au fost executate trei persoane, marcând o premieră pentru guvernul lui Fumio Kishida
Sursa foto: Pexels/Jimmy Chan
de Alexandra Ionescu    |    21 Dec 2021   •   12:01

În Japonia au fost executaţi marţi trei condamnaţi, fiind pentru prima dată când pedeapsa cu moartea a fost executată în timpul guvernului premierului Fumio Kishida şi prima execuţie din ţară în aproape doi ani, a informat agenţia de presă niponă Kyodo, relatează Reuters.

Unul dintre cei condamnaţi la moarte era un bărbat în vârstă de 65 de ani, condamnat pentru că a înjunghiat şi ucis şapte dintre rudele sale în anul 2004.

Pedeapsa capitală se aplică prin spânzurare în Japonia, iar prizonierii sunt anunţaţi despre executarea lor cu doar câteva ore înainte. Această practică a fost mult timp condamnată de către organizaţiile pentru drepturile omului pentru stresul la care sunt supuşi prizonierii condamnaţi la moarte, în care  orice zi ar putea fi ultima.

Doi condamnaţi au lansat un proces împotriva guvernului, cerând o schimbare a practicii. Statele Unite ale Americii şi Japonia sunt singurele democraţii industrializate care încă mai practică pedeapsa capitală, iar ONG-uri precum Amnesty International au cerut celor două state să facă schimbări de zeci de ani.

Ultima execuţie din Japonia a avut la data de 26 decembrie 2019, informează Mediafax.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close