Antena 3 CNN Externe Kremlinul transmite că războiul din Ucraina a fost provocat de dorința Occidentului de a domina lumea

Kremlinul transmite că războiul din Ucraina a fost provocat de dorința Occidentului de a domina lumea

”Operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina provine din dorința Occidentului de a domina lumea, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Kremlinul transmite că războiul din Ucraina a fost provocat de dorința Occidentului de a domina lumea
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   14:44

”Adevăratul motiv este mulțumirea majorității țărilor din lume după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, când colegii noștri occidentali, în frunte cu Statele Unite, s-au declarat câștigători și, încălcând promisiunile făcute conducerii sovietice și ruse, ei au început să se deplaseze NATO spre est. Au continuat să spună: Nu vă faceți griji, este o alianță defensivă, nu este o amenințare la adresa securității voastre ruse,” a declarat Lavrov, într-un interviu pentru India Today.

Oficialul rus a spus că vina este a statelor occidentale, deși Rusia bombardează chiar în aceste momente Ucraina. Acesta a mai explicat că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord era o alianță defensivă atunci când existau Tratatul de la Varșovia și Zidul Berlinului, atunci ”era foarte clar care era linia de apărare pentru această alianță defensivă”.

”Când oponentul a dispărut, atât Tratatul de la Varșovia, cât și Uniunea Sovietică a dispărut, au decis că vor muta linia de apărare spre est și au făcut acest lucru de cinci ori fără a explica împotriva cui se vor apăra. În proces, și-au construit capacitatea de asalt și au ales fostele republici sovietice, în special a Ucraina, ca trambulină împotriva intereselor rusești”, a adăugat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a continuat discursul aberant, explicând că Statele Unite au folosit Ucraina împotriva Rusiei, au pompat arme în țară, spunând că țara s-ar putea alătura NATO, ”și nimeni nu poate opri Ucraina, dacă dorește să facă acest lucru”, a menționat el.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close