x close

La 26 de ani a fost arestat, iar nouă ani mai târziu a ajuns guvernator al unei provincii din Rusia. Care este povestea miliardarului Roman Abramovich

09 Sep 2017   •   09:36
 La 26 de ani a fost arestat, iar nouă ani mai târziu a ajuns guvernator al unei provincii din Rusia. Care este povestea miliardarului Roman Abramovich Foto: Pixabay.com

Roman Abramovich a crescut alături de unchiul său şi bunica sa, din cauza faptului că părinţii lui au murit când bărbatul avea vârsta de doar patru ani.

A renunţat la facultate pentru a urma o carieră în antreprenoriat, iar la început a vândut răţuşte din plastic în apartamentul său din Moscova.

Potrivit Business Magazin, până la vârsta de 21 de ani, Abramovich intrase pe piaţa neagră folosind banii primiţi de la părinţii soţiei sale. A cumpărat gigantul petrolier Sibneft la un preţ de nimic în 1995, apoi au urmat alte achiziţii precum cea a Russian Aluminum sau Evraz Group. Companiile sale au devenit în cele din urmă legale la începutul anilor '90; până atunci, omul de afaceri pornise şi lichidase deja peste 20 de firme. În aceea perioadă s-au dus lupte grele pentru industria rusească, iar Abramovich a ieşit învingător.

La 26 de ani, Abramovich a fost arestat sub acuzaţia că ar fi furat bunuri ale statului. Nouă ani mai târziu, el avea să devină guvernator al provinciei Chukotka până în 2008.

El susţine şi în ziua de azi că a fost nevinovat în respectivul caz: "Au fost probleme cu sistemul bancar. Banii pierduţi de rafinărie au fost ulterior descoperiţi iar eu am fost eliberat", spune miliardarul rus.

Citeşte mai multe despre:

miliardar arest vanzare bani piata neagra
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati