x close

Lovitură devastatoare primită de Statul Islamic

15 Iul 2017   •   22:18
Lovitură devastatoare primită de Statul Islamic

Armata siriană, cu sprijin aerian puternic din partea Rusiei, a forţat sâmbătă luptătorii Statului Islamic să se retragă din jurul mai multor sonde de petrol din provincia Raqqa, transmite Reuters. Jihadiştii îşi apără acum ultimele teritorii controlate în Siria. 

Televiziunea de stat Ikhbariyah citează surse militare potrivit cărora armata a preluat controlul câmpurilor petroliere de la Wahab, al Fahd, Dbaysan, al-Qseer, Abu al Qatat şi Abu Qatash şi al unor sate din deşertul din sud-vestul provinciei Raqqa, la sud de oraşul Rasafa. Acesta a fost eliberat luna trecută de sub ocupaţia militanţilor jihadişti. 

Petrolul este cea mai importantă sursă de finanțare a organizației.

În ultimele luni, trupele guvernamentale siriene, alături de miliţii sprijinite de Iran, au avansat la est de Alep şi au recucerit de la Statul Islamic teritorii întinse la vest de Eufrat. În capitala lor de facto, Raqqa, islamiştii luptă acum împotriva unor forţe susţinute de Statele Unite. 

Următorul obiectiv al armatei siriene este oraşul Sukhna, cheia către provincia Deir Zor din est, de la frontiera cu Irakul, şi probabil ultimul bastion al Statului Islamic după ce va pierde Raqqa. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

razboi in siria statul islamic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati